Hakkari Durankaya'da hasta kurtarma operasyonu

Hakkari Durankaya'da hasta kurtarma operasyonu

Hakkari’de yolu kapalı beldede rahatsızlanan kadın ekiplerin 2 saatlik çalışmasının ardından hastaneye ulaştırıldı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ – Hakkari’de dün etkili olan kar yağışı ve sis hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle Hakkari genelinde 10 köy ile 20 mezranın yolu ulaşıma kapanırken, kar yağışı nedeniyle yolların kapandığı Durankaya Beldesinin Biçenek mahallesinde hamile bir kadın ekiplerin 2 saatlik çalışmaları sonrasında Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kent merkezine 30 kilometre mesafede bulunan Durankaya Beldesi’ne bağlı Biçenek mahallesinde hamile olduğu öğrenilen 29 yaşındaki Aynur Bayram isimli kadın için seferber olan 112 Acil Servis ekipleri Hakkari – Çukurca Karayolunu yolunu kullanarak Durankaya beldesine ulaştı 

Ekiplere kadına ilk müdahaleyi burada yaptıktan sonra, hasta kadın Hakkari Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.

Genç kadının durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kadının eşi Nihat Bayram ekiplere teşekkür etti. 
Hakkari 112 yetkilileri ise kışa hazırlıklı olduklarını belirterek, paletli ambulans ve doktorlarıyla birlikte hazır bir şekilde bekledikleri söylediler.

Öte yandan dün kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 10 köy ile 20 mezranın yolu ulaşıma kapanırken, ekipler yolları açmak için çalışma başlattılar. 

1-890.jpg

2-530.jpg

3-362.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum