Hakkari Dağlarında ters laleler açtı

Hakkari Dağlarında ters laleler açtı

Hakkari'de CİSAD öncülüğünde bir araya gelen dağcılar, ters lalelerin bulunduğu Kırıkdağ köyüne bağlı karla kaplı 4 bin 135 rakımlı Cilo Dağları eteklerindeki Çiçek Vadisi'ne tırmanış yaptı.

Hakkari merkeze 25, Kırıkdağ köyüne 12 kiometre uzaklıkta bulunan karla kaplı 4 bin 135 rakımlı Cilo Sat Dağları eteklerindeki Çiçekli Vadisi'nde ilkbaharın gelmesiyle birlikte açan ters taleler, yerli ve yabancı dağcıların yoğun ilgisini çekiyor.

Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) öncülüğünde bir araya gelen ve aralarında dağcıların da bulunduğu 9 kişi, ters lale tarlasının bulunduğu bölgeye gitmek üzere yola çıktı.

Kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Kırıkdağ köyündeki elektrik santraline kadar araçla giden dağcılar, daha sonra ters lale tarlasının bulunduğu Cilo Sat dağı eteğindeki Çiçek Vadisi'ne doğru tırmanışa geçti. 3 saat süren zorlu bir yolculuğun ardından da ters lalelerin bulunduğu bölgeye ulaşıldı.

Doğaseverler, karla kaplı dağ manzaralı ters lale tarlasında, bol bol fotoğraf çekti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.