Gültan Kışanak: Kürtlerin rüyası gerçekleşiyor

Gültan Kışanak: Kürtlerin rüyası gerçekleşiyor

Hakkari Newroz’unda konuşan BDP eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Kürt halkının yıllardır rüyasını kurduğu hayallerin gerçekleştiğini söyledi.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

Hakkari'deki kutlamada konuşan Kışanak, BDP Eş Genel Başkanı ve Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş’ın İmralı’ya gittiği için Hakkari Newroz’una katılmadığını bu yüzdende Demirtaş’ı temsilen Hakkari’ye geldiğini söyledi. 
haberinfotograflari.gif
"DİRENDİK, MÜCADELE ETTİK..." 

Yeni süreçle birlikte Kürtlerin rüyasının gerçekleştiğini vurgulayan Kışanak, “Bugün hükümet, devlet Öcalan’la görüşüyor. Kürt halkının yıllardır mücadelesini verdiği bir rüya gerçekleşiyor. Bu sizin Hakkari halkının yürüttüğü mücadelenin sonucudur. Hep beraber yağmur demedik, kar demedik gaz bombası demedik, direndik mücadele ettik ve bugün bu kahramanca direnişin sonunda Kürt sorunun barışçıl yollarla, diyalog ve müzakere ile çözüm süreci başlamıştır.”dedi.

 NEWROZ KUTLAMASINDAN GÖRÜNTÜLER (1)

"ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜNÜ BİZ TAMAMLAYACAĞIZ" 

Sürece kuşku ile yaklaşanlara halka ve Öcalan’a güveniyoruz mesajı vererek cevap veren Kışanak, “Bu görüşmelerden bir şey çıkar mı diye soruyorsunuz, güvenmiyorsunuz, haklı olarak kuşku duyuyorsunuz. Ama şunu bilin ki bugüne kadar bu mücadeleyi biz getirdik özgürlük yürüyüşünü de biz tamamlayacağız. Biz size güveniyoruz, halkımıza güveniyoruz, sizin onurlu duruşunuza güveniyoruz mücadeleci direngen tavrınıza güveniyoruz. Bir de Kürt halkının önderi Sayın Öcalan’a güveniyoruz.”diye konuştu.

NEWROZ KUTLAMASINDAN GÖRÜNTÜLER (2)

"YENİ SÜREÇTE HERKESE BÜYÜK İŞLER DÜŞÜYOR" 

Barış sürecinde herkese büyük görevler düştüğünü kaydeden Kışanak, “Demokratik kurtuluş sürecinde demokratik direnişi örgütlemeliyiz, örgütümüzü büyütmeliyiz ve bizler bu sürece anlamlı bir duruşla yanıt vermeliyiz. Bizler mücadele ettikçe Türkiye’yi ve Ortadoğuyu da değiştiriyoruz. Herkesin burayı, bu meydanı Kürdistan’ın dört bir yanındaki sloganları ve sesi duyması gerekiyor. Bu yağmur ve kar altında bu onurlu ve karalı duruş oldukça Sayın Öcalan’da halkıyla buluşacak, sizlerle buluşacak özgür olacak.”şeklinde konuştu.

"AMED NEWROZU'NU BAYRAM HAVASINDA KUTLAYACAĞIZ" 

Kışanak, 21 Mart’a Diyarbakır’da düzenlenecek Newroz’un önemine dikkat çekerek, “Amed’te Sayın Öcalan onurlu bir barışın ve demokratik bir çözümün yol haritasını sunacak tüm halkların herkesin kazanacağı herkesin özgür olacağı bir deklarasyon yayınlayacak hep beraber Amed’te buluşup bu güzel günü bayram havasında kutlayacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun tüm Kürtlere tüm Ortadoğu halklarına hayırlı uğurlu olsun diyorum.”dedi.

"NEDEN BARIŞTAN KORKUYORSUNUZ?" 

Dün Türkiye’nin bazı illerinde kutlanan Newroz’a yönelik yapılan saldırılara da değerlendiren Kışanak, “Bu saldırıları tertip edenlere soruyoruz neden barıştan korkuyorsunuz? Neden eşitlikten korkuyorsunuz? Neden çözümü engellemek istiyorsunuz? Yüreğimizdeki acılara rağmen biz barış diyoruz siz neden saldırıyorsunuz? Sizi kim kışkırtıyor arkanızda hangi güçler var buradan Türkiye’nin sağduyulu yüreklerine sesleniyoruz, Kürt halkı onurlu, eşit, özgür bir yaşamı sizinle paylaşmaya var ama yüreğinizdeki kini, öfkeyi, ayrımcılığı, ırkçılığı terk etmeseniz sizinle kardeşlik son olur.”diye konuştu.

"YENİ SÜRECİ GENÇLERE EMANET EDİYORUM" 

Annelere ve gençlere seslenen Kışanak, “Bütün eylemlerin en önünde barış anneleri yer aldı. İnsanlığa saygını geleneği budur. Sizlerin huzurunda barışa inanan, çözüme inanan, yüreğinde kardeşlik ve eşitlik duygusu tüm analarımızın ellerinde öpüyorum. Sevgili gençler bu mücadeleyi bugünlere getirinceye kadar çok çalıştınız, çok direndiniz, Çok mücadele ettiniz. Demokratik kurtuluş sürecini size emanet ediyorum. Yeni süreci, sizlere emanet ediyorum ve bu süreçte daha çok çalışacağız daha çok örgütleneceğiz ulusal birliğimiz sağlayacağız ve kazanacağız.” diyerek sözlerini bitirdi.

Kışanak, konuşmasını aşırı kar yağışı altında yaparken, konuşma sık sık Öcalan lehine atılan sloganlar ile kesildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum