Geçimini hindi yetiştirerek sağlıyor

Geçimini hindi yetiştirerek sağlıyor

Hakkarili Yakup Armut, ilkbaharda civciv olarak aldığı ve doğal ortamda yetiştirdiği hindileri kış aylarının gelmesiyle birlikte satmaya başladı.

Hakkari’nin Merzan Mahallesi’nde yaşayan Yakup Armut, Diyarbakır’dan civciv olarak getirdiği ve 7 aydır beslediği hindileri kışın gelmesiyle birlikte satmaya başladı. Kentte iş imkanının olmadığını dile getiren Armut, 7 aydır bu işle ilgilendiğini ve geçimini bu işten sağladığını belirtti. Kışın gelmesiyle birlikte işlerinin de iyiye gitmeye başladığını dile getiren Armut, dört gözle yılbaşını bekliyor. 

DOĞADAN BESLENİYORLAR

Doğal ortamlarda yetiştirdiği hindileri, isteğe göre canlı ya da kesilmiş olarak sattığını ifade eden Armut, “Niyetimiz bu işi devam ettirmektir. Hindilerimizi akşam ahıra koyuyoruz, gündüzleri de doğaya bırakarak Merzan’ın geniş otlaklarında otlatıyoruz. Hindilerimiz tamamen doğal ortamda yetişiyor” dedi. 

Hindilerin fiyatı 120 ile 200 TL arasında değiştiğini aktaran Armut, sabah ve akşam olmak üzere iki kez ekmekle beslediğini söyledi. Armut, “Gündüz saatlerinde doğada besleniyorlar. Bu işi sürekli başaracağımıza inanıyoruz” diye konuştu. 

i-1-20161126104420.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.