Gazeteci Yahya Orhan anıldı

Gazeteci Yahya Orhan anıldı

Batman'ın Gercüş İlçesi'nde "faili belli" bir cinayette yaşamını yitiren Özgür Gündem Gazetesi Muhabiri Yahya Orhan ölümünün 19. yılında mezarı başında anıldı.

BATMAN - Batman'ın Gercüş İlçesi'nde 31 Temmuz 1992 tarihinde evine giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Özgür Gündem Gazetesi Muhabiri Yahya Orhan, Gercüş İlçe Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anmaya ailesi başta olmak üzere, BDP Gercüş İlçe Başkanı Selma Onar, ilçe yöneticileri, basın çalışanlarının yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Taziye evinde mevlit okutulduktan sonra Orhan'ın mezarı başına giden kitle, burada Orhan'ı andı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan anmada konuşan Fırat Dağıtım çalışanı Çetin Direk, defalarca tehdit edilmesine rağmen boyun eğmeyen Orhan'ı gururla andıklarını belirterek, "Katiller 27 kez tetik çekip onu bedenen bizden aldılar. Ama her zaman bizim ile beraber olacağını ve binlerce muhabir yetiştireceğini asla hesap etmediler. Onun bu kararlı duruşunu bıraktığı yerden değer ve mirasını yaşatacağız ve yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Ardından Yahya Orhan'ın kızı Medya Gül, babası için yazdığı yazıyı okudu. Konuşmaların ardından mezarlıktan Yahya Orhan'ın vurulduğu yere "Şehîd namirin" sloganı eşliğinde yürüyüş yapan kitle, Orhan'ın vurulduğu yere karanfil bıraktıktan sonra dağıldı. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.