G7 zirvesini otelinde yapmaktan vazgeçti

G7 zirvesini otelinde yapmaktan vazgeçti

ABD Başkanı Donlad Trump, G7'nin 2020 zirvesini kendi otelinde yapma kararından geri adım attı.

ABD Başkanı Donald Trump, önümüzdeki yıl ABD’de düzenlenecek G-7 Zirvesi’nin Miami’deki kendi sahibi olduğu otelinde yapılmasından vazgeçti Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘baskı nedeniyle’ yeni yerler aramaya başladığını belirtti.

Medyanın ve Demokratların bu konuyu abarttığını, misafirperver davranmadığını savunan Trump, “Artık Miami’deki Trump National Doral’ı 2020’deki G-7 Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak yer olarak düşünmüyoruz. Camp David ihtimali de dahil, derhal yeni yerler aramaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Özel Kalem Müdürlüğünü vekaleten yürüten Mick Mulvaney, cuma günü düzenlediği basın toplantısında, 10-12 Haziran 2020’de ABD’de düzenlenecek G-7 Zirvesi’nin Trump’ın Miami’deki otelinde yapılacağını açıklamıştı. Bu karar, Amerikan kamuoyunda ve medyasında geniş yankı bulmuş ve etik kurallara uymadığı iddiasıyla tartışılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.