Fransız Senatosu'nda 'Kuzey Kore casusu'!

Fransız Senatosu'nda 'Kuzey Kore casusu'!

Fransa'da bir Senato yetkilisi, Kuzey Kore için casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı. Martta başlatılan soruşturma kapsamında, Benoît Quennedey isimli yetkili 'yabancı bir güç için bilgi toplamakla' suçlanıyor.

Fransız Senatosu’nda görev yapan üst düzey bir yetkili, Kuzey Kore için casusluk yapma suçlamasıyla gözaltına alındı. Yargı kaynaklarının BBC’ye aktardığına göre, Benoît Quennedey isimli yetkili ‘yabancı bir güç için bilgi toplamakla’ suçlanıyor.

Quennedey’in, Fransız iç istihbarat teşkilatı DGSI tarafından sorgulandığı, Paris’teki evi ile ailesinin Dijon’daki evinin de arandığı belirtildi.

Üst düzey bir memur olan Quennedey, Senato’nın mimari, miras ve bahçelerden sorunlu departmanı için çalışıyordu. Aynı zamanda, Kuzey Kore ile daha yakın ilişkiler için çalışan ve güney-kuzey ayrılığının son bulmasını destekleyen Fransa-Kore Dostluk Derneği’nin de başkanıydı.

Quennedey bu çerçevede son yıllarda Pyongyang’ı birkaç kez ziyaret etmiş, Kuzey Kore hakkında bir dizi makale ve kitap yazmıştı. Quennedey hakkındaki soruşturmanın mart ayında başlatıldığı belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.