Fransa'da Noel Pazarı yakınlarında silahlı saldırı

Fransa'da Noel Pazarı yakınlarında silahlı saldırı

Fransa'nın Strasbourg kent merkezinde silahlı saldırı düzenlendi. Noel Pazarı yakınlarında gerçekleşen saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. Saldırganın 29 yaşındaki Strazburg doğumlu Sherif Chekatt olduğu duyuruldu.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Noel nedeniyle kurulan pazara silahlı saldırı düzenlendi.

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, saldırıda 3kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan, yaralı sayısını ise 12 olarak verdi.

İçişleri Bakanlığı ayrıca, kent sakinlerini evlerinde kalmaları için uyardı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Strasbourg’da ciddi bir kamu güvenliği olayı yaşanıyor. Kent sakinlerinden evlerinde kalmaları isteniyor. Yetkililerden gelecek talimatları izleyin” denildi.

Saldırı sonrası kaçan ve aranan saldırganın 29 yaşındaki Strazburg doğumlu Sherif Chekatt olduğu duyuruldu. Chekatt’ın “Fiş S” olarak bilinen, takip edilen kişiler arasında yer aldığı, kaçmadan önce askerler tarafından yaralandığı duyuruldu. Ayrıca polisin dün sabah evine baskın yaptığı saldırganı bulamadığı belirtildi.

Almanya sınırına yakın olan şehirde her yıl kurulan pazara milyonlarca turist ilgi gösteriyor.

Bölgede dükkânı bulunan bir görgü tanığı, yaklaşık 10 dakika süren silah seslerinin ardından insanların her yöne doğru kaçıştığını söyledi.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINMIŞTI

Strasbourg’da kurulan Noel Pazarı için polis köprülerde ve sokaklarda arama noktaları kurmuş, çalışma saatleri dışında pazar etrafında araç girişine izin vermemişti.

Fransa’ya karşı bir güvenlik riski oluşturduğundan şüphelenilen yaklaşık 26.000 kişi “Fiche S” izleme listesinde yer alıyor. Bunların yaklaşık 10.000’inin köktenci Selefi Müslüman camilerde, çevrimiçi veya yurtdışında radikalleştiğine inanılıyor.

Saldırıyı üstlenen herhangi bir örgüt olmadığı açıklanırken IŞİD taraftarlarının desteklediği sosyal medya hesaplarında saldırının “kutlandığı” görüldü.

Fransa, 2015 ve 2016 yıllarında IŞİD tarafından gerçekleştirilen ve 240 insanın ölümüne neden olan saldırılardan sonra yüksek alarm durumunda kalmaya devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.