Fransa: Beşar Esad kalabilir

Fransa: Beşar Esad kalabilir

Fransa, Suriye'deki önceliklerini açıkladı. Fransa'nın Moskova Büyükelçisi Sylvie Bermann, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görevini koşulsuz bırakması yönündeki politikalarının artık geçerli olmadığını açıkladı.

Fransa’nın Moskova Büyükelçisi Sylvie Bermann, ülkesinin ‘artık Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın koşulsuz olarak görevden ayrılmasını talep etmediğini’ açıkladı. Fransız elçi, kendileri için önceliğin terörle mücadele olduğunu söyledi.

Rus Kommersant gazetesine demeç veren Bermann, “Suriye halkı adına karar vermeyeceğiz ama Beşar Esad’ın koşulsuz istifası artık gündemde değil”dedi. Bermann, Suriye’nin geleceğinin siyasi diyalogla belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Fransız elçi, ülkesinin Suriye’de ne gibi hedefleri olduğuna ilişkin soruya yanıtında, önceliklerinin terörist gruplarla mücadele olduğunu belirtip ikinci sıradaysa göçmen sorunu olduğunu kaydetti. Bermann, Fransa’nın Suriye’deki öncelikli amaçlarını şöyle sıraladı: “İnsani yardımların ulaştırılması, tüm tarafları kapsayan bir siyasal çözüm, kimyasal silah kullanılmaması ve elbette terörle mücadele.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.