Filistin lideri Abbas Yahudilerden özür diledi

Filistin lideri Abbas Yahudilerden özür diledi

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Yahudi kırımları hakkındaki sözleri nedeniyle özür diledi. Abbas, "Eğer sözlerim insanları, özellikle de Yahudi inancının mensuplarını rahatsız ettiyse, onlardan özür dilerim" dedi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Yahudiler hakkında sarf ettiği ve anti-Semitizmle suçlanmasına yol açan açıklamaları için özür diledi. Abbas, “Eğer sözlerim insanları, özellikle de Yahudi inancının mensuplarını rahatsız ettiyse, onlardan özür dilerim” dedi.

Abbas, Filistin Ulusal Konseyi toplantısında, ‘Avrupalı Yahudileri hedef alan kırımların (pogrom) sebebinin anti-Semitizm’den değil, Yahudilerin kendi tavırlarından ve finansal meselelerden kaynaklandığına’ dair ifadeler kullanmıştı. Bu sözleri nedeniyle eleştirilen Filistinli liderin ofisinden bugün bir özür açıklaması yapıldı. Yahudi Soykırımı’nı ‘tarihteki en iğrenç suç’ diye niteleyen Abbas, şu ifadeleri kullandı: “Eğer Filistin Ulusal Konseyi’ndeki sözlerim insanları, özellikle de Yahudi inancının mensuplarını rahatsız ettiyse, onlardan özür dilerim. Herkesi temin ederim ki, böyle bir niyetim yoktu ve diğer tek tanrılı dinlerin yanı sıra Yahudi inancına tam saygımı teyit etmek isterim.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.