Fideler satışa sunuldu

Fideler satışa sunuldu

Ankara'da, ilkbahar aylarında tohumu atılan fideler şehir merkezlerinde bulunan birçok pazar ve hal yerlerinde satışa sunuldu.

ANKARA - İlkbaharın gelmesi ile birlikte özellikle çiftçilerin ürün tohumları atma ve fide yetiştirme telaşı da başladı. Yüzlerce dönüm alanda sera şeklinde örtü altına atılan tohumlar, genellikle kadınlar tarafından hazırlanıyor. Seralarda bin bir zahmet ile yetiştirilen domates, biber, patlıcan, salatalık, çilek, nane gibi bir çok meyve ve sebze tohumu soğuk hava koşullarına rağmen fide olarak yetiştirilip pazar ve hal gibi yerlerde satışa sunuldu.

Fidelere yoğun ilgi 

Ankara'da Sincan Yenikent'te bulunan tarlalarda Şubat ayında ekimi yapılan tohumlar fide haline gelerek, Ankara'nın birçok il ve ilçesinde bulunan hal ve pazar yerlerinde satışa sunuldu. Geçen yıla oranla fiyatı neredeyse aynı olan fideler yurttaşlar tarafından da büyük bir ilgi gördü. Fide satışını yapan esnaflar ise Türkiye'deki işsizlik nedeni ile bu yılda fidelerin aynı fiyat ile satıldığına işaret ederek, işsizlik durumunun vahametine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.