Faik Öztrak: Erdoğan, 'IMF’den borç alan ilk cumhurbaşkanı' olarak tarihe geçecek

Faik Öztrak: Erdoğan, 'IMF’den borç alan ilk cumhurbaşkanı' olarak tarihe geçecek

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, hükümetin IMF'yle anlaşacağı iddiaları olduğunu söyledi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sürerken Parti Sözcüsü ve Genel Başkana Yardımcısı Faik Öztrak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu yaptığı konuşmaları eleştiren Faik Öztrak, şunları söyledi:

“Erdoğan ipe sapa gelmez iddialarla bu ülkede kendisi gibi düşünmeyen herkesi terörist ilan etmeye devam etti. Beyefendiye soruyorum; hendekler kazılırken ‘bunları görmeyin’ talimatını veren kimdi? Oslo’da teröristlerle bürokratlarını masaya oturtan kimdi? Devletin kozmik odalarını teröristlere açan kimdi? Tapeler ortaya dökülmeden önce Pensilvanya’daki yol arkadaşına ağlayarak ‘ne istedin de vermedim’ diyen kimdi? Mavi Marmara mağdurlarının İsrail aleyhine dava açmasını önlemek için yasa çıkartan kimdi? Bunları yapanların başkalarına terör destekçisi deme ya da uluslararası hukuku hiçe sayan, İsrail muhibbi deme hakkı yoktur.”

‘AKP GENEL BAŞKANI TALİMAT VERDİ, SANATÇILAR ADLİYEYE GÖTÜRÜLDÜ’

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkındaki soruşturmaya tepki gösteren Faik Öztrak, “Saray’daki kibir abidesi, geçtiğimiz hafta Sayın Fatih Portakal’ı hedef göstermişti, bu hafta da Sayın Akpınar ve Sayın Gezen, Erdoğan’ın nefret dolu sözlerine hedef oldu. AKP Genel Başkanı’nın meydanlardan verdiği talimat sonrasında, bugün sabah saatlerinde ülkenin en ünlü sanatçıları polis eşliğinde adliyeye götürüldü. Bu yürütmenin yargı üzerindeki tahakkümünün ne hale geldiğini açıkça gösteriyor” diye konuştu.

‘BU SÖYLEMDE ERDOĞAN’IN ADI BİLE GEÇMİYOR’

Gezen ve Akpınar’ın konuşmalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isminin geçmediğini dile getiren Öztrak, “Sayın Akpınar’ın ve Sayın Gezen’in ifadeleri demokraside

n uzaklaşılması halinde neler olabileceğine ilişkin bir genel doğruların söylenmesi niteliğinde. Bu söylemde Erdoğan’ın ismi bile geçmiyor. Ancak Saray’ın kibri o kadar arttı ki hava bulutlu diyene ‘Bana ördek dedi’ diye bağırıyor, üstüne gidiyor” ifadelerini kullanıldı.

‘MİLLİ GELİRİMİZ ERİYOR’

Ekonomideki gelişmelere değinen Öztrak, “Milli gelirimiz her geçen gün eriyor ve bugün itibariyle 10 yıl önceki seviyesine gerilemiş vaziyette. Vatandaşlarımız yarın endişesiyle, artan hayat pahalılığı ve işsizlikle harap ve bitap düşmüş” dedi.

“Vatandaş elektrik faturalarına isyan ediyor” diyen Öztrak, “Faturaları eve gönderen Enerji Bakanı ise çıkmış, ‘asgari ücret içinde elektriğin payı düştü’ diye adeta milletle alay ediyor. Yetmez, çiftçi tarlasını ekemez hale gelmiş; ekim gübresini atamadı. Tarım Bakanı çıkıp ‘Paramız var ki tarım ürünlerini ithal ediyoruz’ diyebiliyor. Bu açıkça milletle eğlenmektir” şeklinde konuştu.

‘IMF İLE SÖZÜ KESMİŞLER, NİŞAN-NİKAH 31 MART’TAN SONRA’

Hükümetin Uluslararası Para Fonu’yla (IMF) anlaşacağı iddiaları olduğunu belirten Öztrak, “Öyle anlaşılıyor ki saray IMF ile sözü kesmiş, nişanı-nikahı bir arada 31 Mart sonrasına bırakmış. Devletin yapısını altını üstüne getirirseniz, damadı devletin Hazinesinin başına koyarsanız, milletin atadan, dededen kalan son mallarını Varlık Fonu’na doldurup paralel bütçe gibi kullanmaya kalkarsanız, soluğu alacağınız yer zaten IMF’nin kapısıdır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde “IMF’den borç alan son başbakan” olduğunu hatırlatan Faik Öztrak, “Öyle görünüyor ki Erdoğan, Başbakanlığı döneminde IMF’den aldığı 10 milyar dolarlık krediyle ‘IMF’den borç alan son başbakan’ olarak tarihin sayfalarına geçmişti. Şimdi görünen o dur ki ‘IMF’den borç alan ilk Cumhurbaşkanı’ olarak Sayın Erdoğan tarihin sayfalarına geçecektir” diye konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.