Esad’dan Putin’e destek: Ukrayna’ya saldırı ‘tarihin düzeltilmesi’

Esad’dan Putin’e destek: Ukrayna’ya saldırı ‘tarihin düzeltilmesi’

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşen Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını “tarihin düzeltilmesi” olarak değerlendirip övgüde bulundu.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Yapılan görüşmede Esad, savaş karşıtı açıklamalar yapan ülkelerin aksine Rusya’ya destek veren açıklama yaptı. Esad, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını “tarihin düzeltilmesi” olarak değerlendirip övgüde bulundu.

Esad, Suriye Devlet Başkanlığı tarafından yapılan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bugün yaşananlar tarihin düzeltilmesi ve Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra küresel düzenin dengesinin restorasyonudur. Rusya sadece kendini değil, aynı zamanda tüm dünyanın adalet ve insanlık ilkelerini de savunuyor.”

Esad, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının başlamasından sonra yaptığı görüşmede ayrıca ‘Suriye’nin konumunun doğruluğuna olan inancıyla Rusya’nın yanında yer aldığını belirterek dünya için küresel bir tehdit haline gelen NATO’nun genişlemesine karşı çıkmanın Rusya’nın hakkı olduğunu’ savundu.

Suriye'ye Eylül 2015'te askeri müdahaleye başlayan Rusya, Esad’ın en önemli müttefiki konumunda ve halihazırda ülkedeki etkisini de sürdürüyor.

Rusya’nın Suriye’ye askeri müdahalesiyle sahadaki güç dengesi Şam rejimi lehine döndü.

Moskova ayrıca Suriye’de Mart 2011'de başlayan ve 500 binin üzerinde kişinin yaşamını yitirdiği, nüfusun yarısından fazlasının da ülke içinde ve dışında yerinden edildiği çatışma süresince Şam’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki destekçisi oldu.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.