Erdoğan, Trump ile S-400'ü görüştü

Erdoğan, Trump ile S-400'ü görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rusya'dan S-400 savunma sisteminin tedariki konusunda çalışma grubu kurulması teklifini görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Konuşma sırasında S-400 savunma sisteminin Rusya’dan tedariki konusunda çalışma grubu kurulması teklifi gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde bölgesel ve ikili meselelerin ele alındığı görüşmede, 75 milyar dolarlık ticaret hedefi yeniden teyit edildi ve atılacak adımlar değerlendirildi. Görüşmede ayrıca Ankara’nın önerisi olarak S-400 çalışma grubu kurulması teklif edildi.

Türkiye’den yapılan resmi açıklamada, iki liderin Suriye’deki son gelişmeleri değerlendirdiği ve “terörizme” karşı beraber hareket edeceklerini konusunda anlaştıkları belirtildi.

Washington, S-400 savunma sistemlerinin F-35 savaş uçaklarını tehlikeye sokabileceğini söylemişti. Ankara ise oluşturulacak çalışma grubunun, S-400’lerin F-35 savaş uçakları üzerindeki etkisini değerlendirebileceğini ve geçen cuma gününe kadar ABD’den bir yanıt gelmediğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede ayrıca ABD’nin San Diego şehrinde yaşanan silahlı saldırıyı kınayarak, ABD halkına üzüntülerini sundu.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.