Erdoğan: Sömürge düzeni bir gün çökecek

Erdoğan: Sömürge düzeni bir gün çökecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Ankara'nın En'leri Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan '1 doların 7.500 liraya çıktığı günleri neden konuşmuyorsunuz?' diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası Ödül Töreni’nde döviz ve ekonomiye açıklamalar yaptı. Erdoğan, “Bugün ‘döviz 3 kuruş yükseldi, akaryakıt 2 kuruş arttı’ diye karalar bağlayanlar 15-20 yıl öncesinin Türkiye’sini bilmeyenler olabilir. Şimdi konuşuyorlar ‘kur şöyle arttı böyle baskı yaptı’ bütün bunları konuşuyorsunuz da bir doların 7500 liralara çıktığı günleri neden konuşmuyorsunuz?’ diye sordu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

BİZ ŞU ANDA GÜÇLÜYÜZ: Bugün “döviz 3 kuruş yükseldi, akaryakıt 2 kuruş arttı” diye karalar bağlayanlar 15-20 yıl öncesinin Türkiye’sini bilmeyenler olabilir. Ülkemiz ekonomisinin bir gecede yerle yeksan olduğu dövizin bir gecede beş on kat arttığı günlerden biz buralara geldik. Şimdi konuşuyorlar ,”kur şöyle arttı böyle baskı yaptı” bütün bunları konuşuyorsunuz da bir doların 7500 liralara çıktığı günleri neden konuşmuyorsunuz? Şu anda biz güçlüyüz.”

BÜYÜME YÜZDE 7 CİVARINDA : Bu yıl ilk iki çeyrekte yüzde 5,2’yi yakaladık. Üçüncü ve dördüncü çeyrekte çok daha büyük oranlar bekliyoruz. 2017 büyümesinin, yüzde 6’dan fazla muhtemelen yüzde 7 civarı olması kimseyi şaşırtmayacaktır.

BİRİLERİNİN FAİZDEKİ ANLAYIŞINA KATILMIYORUM: Döviz kurlarındaki suni şişkinliğin kısa sürede ortadan kalkacağına inanmıyorum. Borsa rekor üzerine rekor kırıyor. Birilerinin faizdeki anlayışına katılmıyorum. Yüksel faizle borçlanmamız lazım anlayışını doğru bulmuyorum.

KANAL İSTANBUL’DA İHALE AŞAMASINDA: İstanbul’a kanal İstanbul projesi itibariyle bitme noktasına geldi artık ihale aşamasında. İnşallah Ankaramızda benzer projelerle hep konuşulan ama mesafe alınamayan fuar alanı meselesini de inşallah bu dönemde bitireceğiz.

Sayın belediye başkanımız, Oda başkanımız, TOBB bu adımı atarak hiç gecikmeden 1 yıl içinde bu fuar alanını bitirilmesidir. Bu fuar alanı Ankara’ya çok ciddi bir renklilik katacaktır. Aynı şekilde turizmde çılgın projelerle yolumuza devam edeceğiz.

SÖMÜRGE DÜZENİ BİR GÜN ÇÖKECEK: Balkanlar’da, Kuzey Afrika’da ecdadımızın eserleri var. Ancak bu eserleri koruyamadılar. Aliya İzzetbegoviç ölümünden önce bana şöyle dedi. “Evladım burası Evlad-ı Fatihan’dır”.
Şimdi İstanbul’da Balat’ta Demir Kilise vardır. Bu ay içinde Bulgaristan Başbakanı ile açılışını yapacağız. İşte biz buyuz ya.
Belki zahirde doğal kaynak ya da sömürgecilik sayesinde kalkınanların gerisinde kalmış gibi gözükebiliriz. Ama aslında fersah fersah ilerideyiz. O kaynaklar bir gün bitecek. Sömürge düzeni bir gün çökecek.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.