Erdoğan: Serbest piyasa koşullarına bağlı kalacağız

Erdoğan: Serbest piyasa koşullarına bağlı kalacağız

Erdoğan, "Sosyal medya üzerinden birçok ekonomik terör kişileri var. Bunların da yargımız üzerine gidiyor. Bunları yakaladığımız zamanda gereken cezayı uygulayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10. Büyükelçiler Konferansı katılımcıları onuruna verilen öğle yemeğinde açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı, “Makamında oturan değil, koşan, koşturan, terleyen bir cumhurbaşkanı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Erdoğan ekonomi alanında bir saldırı yaşandığını söyleyerek, “Farklı ataklara hazır olmalıyız. Serbest piyasa ekonomisinden taviz vermedik, vermeyiz. Sosyal medyada bir çok ekonomik terör kişilikleri var. Yakaladığımız yerde de gereken cezayı uygulayacağız. Elini kolunu sallayarak gezemezsin diyeceğiz.”

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

GÜCÜMÜZE GÜÇ KATMAYA ÇALIŞIYORUZ: İç siyasette olduğu gibi dış politikada da yoğun bir gündemin içinde olduk. Makamında oturan değil, koşan, koşturan, terleyen bir cumhurbaşkanı olmaya çalışıyoruz. Yurtdışında da ülkemizin gücüne güç katmak için gayret sarf ediyoruz.

EN UYGUN MODEL: Büyükelçiler konfrensının konumu farklıdır. Tüm büyükelçilerimizin aynı çatı altında buluştuğu, ufkunun çizildiği önemli bir platform haline geldi. Bu seneki toplantının daha öncekilerden farkı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk konferansı olmasıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, ülkemizin ihtiyaçlarına en uygun modeldir. Demokrasimiz 16 yılda atlattığı badirelerle, tüm dünyada parmakla gösterilecek bir konuma gelmiştir. Sistem ne kadar mükemmel olursa olsun, başarısını ya da başarısızlığını belirleyecek olan temel faktör insandır. İnsanı dikkate almayan hiçbir sistem başarılı olamaz. İnsanı motive etmeyen hiçbir model hedeflerine ulaşamaz. Yeni yönetim sistemimizin başarı çıtasını hiç şüphesiz insan belirleyecek.

BELİRLEYECEK OLAN İNSANDIR: Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde amir ne kadar önemliyse, personel de o derece önemlidir. Valinin görevi ne kadar kritikse, karayollarımızın durumunu kontrol eden işçinin görevi de o derece kritiktir. Sistem ne kadar mükemmel olursa olsun, başarısını ya da başarısızlığını belirleyecek olan insandır. İnsanı dikkate almayan hiçbir sistem başarılı olamaz. Yeni yönetim sisteminin de başarı çıtasını insan belirleyecektir. Sistemin pürüzsüz şekilde işleyebilmesi tesis edeceğimiz anlayış ile mümkündür. Herkes tam bir koordinasyon içinde büyük ve güçlü Türkiye ideali için çalışma, üretmek zorundadır. Yersiz kaygılardan ve koordinasyon eksikliğine asla tahammülümüz yoktur.

TÜRKİYE KUŞATMA ALTINDA: Görünen köy kılavuz istemez. Son bir kaç haftadır yaşadığımız hadiseler şu gerçeği gösterdi; Türkiye her alanda olduğu gibi ekonomide de bir kuşatma altındadır. Dünyada bir DTÖ var. Atılan adımlara baktığınız zaman acaba bunun DTÖ’nün umdeleriyle yakından uzaktan ilgisi var. Ben yaptım oldu diyemezsin. Akşam yattım sabah çeliğe şu kadar koydum diyemezsin. Bir taraftan stratejik ortak olacaksın bir taraftan stratejik ortağının ayaklarına sıkacaksın. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Bunlara bizim eyvallah dememiz mümkün değil.

SERBEST PİYASADAN TAVİZ VERMEDİK: Bu saldırılara karşı Hazine ve Maliye Bakanlığımızla birlikte gereken adımları atıyoruz. Kurun geldiğin yerin ekonomik izahı olmadığı gibi, battık bittik diye bir şey yok. Türkiye’nin ekonomik dinamikleri yerindedir. Ülke olarak bu süreçte serbest piyasa ekonomisinin kurallarından hiç taviz vermedik. Sosyal medya üzerinden birçok ekonomik terör kişileri var. Bunların da yargımız üzerine gidiyor. Bunları yakaladığımız zamanda gereken cezayı uygulayacağız. Ya sen benim hafıza kayıtlarımı nereden okuyorsun? Milli güvenliğimizi tehdit eden FETÖ terör örgütünün saldırlarını engellemekle kalmadık inlerini başlarına geçirdik bunların da inlerini başlarına geçireceğiz. Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek hatta mümkünse bağcının dişlerini dökmektir. Burada amaç Türkiye hak ve adalet arayışlarından vazgeçirmektir. Hangi bahaneyle yapılırsa yapılsın hangi cafcaflı laflarla süslensin operasyonun gerçeği budur. Kalıpları aşmak, ezberleri bozmak, alışkanlıkları değiştirmek zorundayız. Ya bir yol bulacağız, ya bir yol bulacağız. Bu oyunu bozacağız.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.