Erdoğan: Seçimden sonra OHAL kalkabilir

Erdoğan: Seçimden sonra OHAL kalkabilir

Erdoğan, FETÖ'yle mücadele ile ilgili bir soruya verdiği yanıtta OHAL'i seçim sonunda kaldırmanın gündeme gelebileceğini de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında Mehmet Soysal ve Hande Fırat’ın seçim süreci ve sonrasına dair sorularını yanıtladı.

‘OHAL’İ KALDIRMA GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU OLABİLİR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile mücadelenin nasıl gittiğine dair soruya ”Mücadelede bizim 15 Temmuz gecesindeki sıcaklık ne ise şuanda da o devam ediyor. Biz asla taviz vermeyeceğiz. Yıl sonuna kadar bu davaları bitirme kararındayız. Bu akşam burada özellikle bir şey söyleyeceğim. CHP’nin seçim beyannamesinde FETÖ ile ilgili bir mücadele yok. Terörü de es geçmişler, çünkü beraber geziyorlar. Seçim sonrası OHAL’i masaya yatırıp gözden geçirip onu kaldırma gibi bir durum söz konusu olabilir. Onunla ilgili çalışma yapacağız.” şeklinde cevap verdi.

Erdoğan ayrıca ”Yeni yönetim sisteminde ne var ne yok. Son hafta ben bunları anlatacağım. Bakan sayısı nereye iniyor. Şimdi açıklamayalım bunları. Sermayeyi bitirmeyelim.” dedi.

‘TÜRKİYE’DE NE EKSİK, NE FAZLA BUNU GÖRDÜK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan beyanname sorusu üzerine ”Bizim beyannamemizin detayı, tefarruatı neden muhalefeti rahatsız ediyor? Biz burada bir tecrübeyi gündeme getiriyoruz. 16 yılın tecrübesini konuşuyoruz. Türkiye’de ne eksik, ne fazla bunu gördük. Bunlar çırak bile değil. Çırağa bakkalı emanet eder misiniz? Halkımıza ‘bize baş uzmanlık için icazet verin’ diyoruz. Bir ekibimiz var bu ekip aylardır çalışıyor. Hem bizzat bakan arkadaşlarımın katkıları var, hem sivilde olan arkadaşlarımızın katkıları var.” dedi.

EDİRNE’DE BÖYLE BİR ZATI ZİYARET EDİYOR’

Erdoğan CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin teröre karşı bir şey söylemediğini ifade ederek ”İnce’nin yeni yönetim şeklinde bir anlayışı var mı, duymadım ben. Teröre dair bir şey söyledi mi, ben duymadım. Ben meydanlarda terörü anlatıyorum. O terörle mücadele eden komutanın üzerinden gidiyor. Biz kaç teröristi etkisiz hale getirdik bunu anlatıyoruz. O, ‘dökülün meydana’ diye Diyarbakır’da halkımızı sokağa döken Demirtaş’ı ziyaret ediyor. Bunlar proje örgüttür. Bu proje örgüt ile dayanışmayı anlamak mümkün değil. Edirne’de böyle bir zatı ziyaret ediyor.” ifadelerini kullandı.

‘İNCE; MUTLULUĞU, HUZURU NEYLE GETİRECEK?’

Erdoğan’a Muharrem İnce’nin çılgın projesi soruldu. Erdoğan’a ”Muharrem İnce’nin çılgın projesi, mutluluk, huzur, barış olarak açıklanıyor. İnsanlar, toplum size göre kavgalı mı? ” sorusuna Erdoğan ”Sayın İnce’nin performansını takip etmek işim değil. Ben biz ne durumdayız diye bakarım. Fakat söylediğiniz bir proje değil temennidir. Mutluluğu, huzuru neyle getirecek? Bunu ortaya koyması lazım. Biz Türkiye’yi dört ana hususun üzerinde yükselteceğiz. Biz bir şey söylüyorsak ‘onu ben söylemiştim’ diyor, yalan söyleme neyi söyledin?” şeklinde cevap verdi.

‘KILIÇDAROĞLU İFTİRASININ BEDELİNİ BULDU’

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Man Adası iddiaları ile ilgili verilen yargı kararına ilişkin ise Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu tür iftiraları çok çirkin bu da adalet duvarına çarptı. Kılıçdaroğlu iftirasının bedelini buldu. Hırsızlık ithamının ciddi bir cezai yaptırımı olduğunu biliyorum.” dedi. Erdoğan ”Parlamentodaki bütün milletvekilleri hırsız diyor. O zaman sen de hırsızsın o da hırsız. Parlamento gibi kutlu mekanın mensuplarını böyle bir ithamla kabullenmek olur mu? Bizim arkadaşlarımızın hepsi dava açıyor. Arkadaşlarımız davalarını açıyor.Yasa, yargı ne gibi karar verir bunu bilemem. Hırsızlık ithamının cezai müeyyidesi olduğunu ben biliyorum.” şeklinde konuştu.

‘KANDİL MAHMUR’DAN BESLENİYOR’

Erdoğan ”Bir tehdit olması halinde Bağdat yönetimi ile bu konuyu görüşürüz, Bağdat ‘biz çözeriz derse ne ala, demezse Kandil’i de vururuz, Sincar’ı da vururuz. BM’nin Mahmur’u da çözmesi lazım. Orası bir kuluçka yuvası. Kandil, Mahmur’dan besleniyor.” dedi.

Erdoğan, Suriye’de YPG varlığı için ”Pompeo kabul gösteriyor, Fırat’ın doğusuna çıkarılacaklar, sözünün arkasında durursa Münbiç sorununu hızla halletme imkanını görmüş oluruz.” dedi. Cumhurbaşkanı ”Teröristler temizlenene kadar mücadeleyi yürüteceğiz, hassasiyetimiz Suriye’nin Kuzey’inde. 4000-5000 teröristi etkisiz hale getirdik. Benim bu açıklamamdan da rahatsız olanlar var. Neden rahatsız oluyorsun, aksi takdirde benim vatandaşım rahatsız oluyor. Cerablus’ta da DEAŞ’ı çıkardık. Kandil ve Sincar’da da aynı” ifadelerini kullandı.

‘KÜRT KARDEŞİMİZİ KENDİ DEVLETİNE DÜŞMAN ETTİLER’

Erdoğan bedelli sorusuna, askeri operasyonların sürdüğü bir ortam olduğunu hatırlatarak ”Bedelliyi hemen çıkarırsak bu yanlış olur ve halkımız ‘ne yapıyorsunuz’ der. Seçimden sonra askeri boyutunu ekibimizle değerlendiririz” cevabını verdi.

Erdoğan daha önce Kürt sorununun çözümü için çaba sarf ettiğinin hatırlatılması üzerine ”Ben 2005’te Diyarbakır’da ‘böyle bir sorun varsa bu benim sorunumdur’ dedim. Bugün terör ile mücadele var ve son teröriste kadar sürecek. İnkar politikalarını, ret politikalarını biz kaldırdık. Kürt kardeşimizi kendi devletine düşman hale getirdiler. Diyarbakır’da 6-7 Ekim’de 53 Kürt evladını öldürenler senin temsilini alacak kişiler olamaz. İşte 24 Haziran bunlara gerekli cevabı verme günüdür” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.