Erdoğan: NATO tatbikatından askerimizi çektik

Erdoğan: NATO tatbikatından askerimizi çektik

Faiz seviyeleri nedeniyle Merkez Bankası'nı eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "'Merkez bankalarının bağımsızlığı var, müdahale etmeyin deniyor' tamam. Zaten müdahale etmediğimiz için bu hale geliyor, tablo ortada" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Norveç’teki NATO tatbikatında kendisinin ve Atatürk’ün düşman tablosu içinde gösterildiğini, bu nedenle de 40 askeri geri çektiklerini söyledi.

AK Parti il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

HİZİP PARTİSİ OLMAYIZ: AK Parti’yi asla hiziplerin partisi haline getirmedik. Bizi ayıran en önemli özellik budur. Sakın ha, dedikodulara, sağda soldaki fiskoslara kulak asmayın. Biz işimize bakacağız, yolumuza devam edeceğiz. Önümüzdeki 1-1,5 yılı çok iyi değerlendirdiğimizde hedeflerimize ulaşmamak için hiçbir sebep yoktur.

İNLERİNE GİRDİK: FETÖ terör örgütü ile ilgili davalar yavaş yavaş neticelenmeye başladı. Bu ihanet çetesini ülkemizden kazıyana kadar bize durmak yok. Hangi kurumumuzda varsa bunları temizlemeye devam edeceğiz. Onların inlerine girdik zaten, şu anda da kovalıyoruz. Güvenlik güçlerimiz DEAŞ ve DHPK-C gibi terör örgütlerine nefes aldırmıyor.

MERKEZ BANKASI: Dövizde, faizde uluslararası yatırımlarda yaşadığımız sıkıntıların hiçbiri ekonominin kendi dinamikleriyle ortaya çıkmıyor. Büyüme oranlarında çok iyi noktadayız. Yılın üçüncü çeyreğiyle birlikte yıllık bazda yüzde 6-7 arasını bulması belki de aşması bekleniyor. Dövizdeki şişkinliğin kısa sürede ortadan kalkacağına ve kurun kendi seyrine döneceğine inanıyorum. Borsa 110 bin seviyesini zorluyor, Merkez Bankası rezervimiz 120 milyar dolar seviyesine yaklaştı. Enflasyon yok hıyarmış salataymış bunlardan değil, enflasyonu doğuran ana sebep faizdir. Bunu öğreneceksiniz. Hala bunu anlamayanlar, anlamak istemeyenyer, bunu Batı’daki kafalarla çözmeye çalışanlar bizi anlamazlar. Batı’daki kafaların da bir kısmı zaten uygulamalarıyla bizi destekliyor. ABD’deki faiz oranları ortada. Bizdekilere bunu hala anlatamadık. Anlamadıkları şu; faiz lobisine çalışıyorsunuz başka bir şey yok. Bu ülkede en çok kazanan hangi kurumlar banka sahipleri, finans sektörü. Yatırımlarda niye sıkıntımız var? Bu kadar yüksek faizle kredi vermeye kalkarsan yatırımlar durur. Hala bunu anlatamıyoruz. Maalesef devletin bankaları dahi ciddi bir muhafazakarlık içindedir. Oturup bunu konuşmamız lazım, Başbakan’la da konuştuk. Bunu çözmeye mecburuz. 15 senedir bunda inat edilmiştir. Faiz tekrar çıkmaya başladı, enflasyon çift haneliye gidiyor. Merkez Bankası yıl sonu şu olacak diyor, kaç kere revize ettiniz tutmuyor. Merkez bankalarının bağımsızlığı var, müdahale etmeyin deniyor tamam. Zaten müdahale etmediğimiz için bu hale geliyor, tablo ortada. Türkiye’ye diz çöktürmek için her yola başvuranlara bir kez daha sesleniyorum, başaramayacaksınız.

AFRİN’İ TEMİZLEMEMİZ GEREKİYOR: Afrin’i PYD ve YPG”den temizlememiz gerekiyor. Oradaki gözleme noktalarında biz hakim unsur olarak bulunacağız, buna mecburuz. Müttefiklik içinde kolayca çözülebilecek birçok sorun ABD tarafından çıkmaza sürüklenmiştir. Rakka, Münbiç böyledir. Bütün bu olaylar Rakka’da Münbiç’te gelin beraber halledelim dediğimiz zaman önceki yönetim burada PYD, YPG kalmayacak denmesine rağmen bu sözü tutmamışlardır. Ardından gelen yönetim SDG ile işbirliği yapıyoruz diyor. Kim kimdir, bunları gayet iyi biliyoruz. Rakka, Mümbiç, Deyrizor böyledir. Bu işi beraber halledelim dediğimiz zaman önceki yönetim, endişe etmeyin demelerine rağmen, Obama kaç kere bu sözü vermiş olmasına rağmen bu sözü tutmamıştır. Ardından gelen yönetim, ‘Biz YPG ile değil, SDG ile işbirliği yapıyoruz’ diyor. Yapmayın. Bütün bunlar ortada. Siz 12 bin kilometre uzaklıktan acaba Suriye’ye niçin geliyorsunuz? Neden? Bu soru sorulmaz mı? Bana vatandaşım soruyor.

ABD’NİN SENARYOSUNUN FARKINDAYIZ: DEAŞ’la mücadele. Başlık bu. Ne yaptınız ya? DEAŞ’a bol bol dolar ödediniz. Benim askerim, ÖSO kahramanca mücadelesini verdi. 2000 kilometrekarelik alan DEAŞ’tan böyle temizlendi. Öbürleri ise zafer işaretleri ile onları dolar ödemek suretiyle uğurluyorlar. Daha önce bütün bunlarla ilgili uyarıları nerede, kim, nasıl, ne yaptı, hepsini bildirdik. Amerika’nın bu örgütler üzerinden hayata geçirmeye çalıştığı senaryonun farkındayız. İttifak başka bir şey ama bu müttefikliğe sığmayacak hareketleri yapmak başka bir şey. Kusura bakmayın yanlışları söyleyeceğiz.

40 ASKERİMİZİ ÇEKTİK: Son olarak dün, Norveç’te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar ve Atatürk’ün ismi bir tarafta da şahsımın ismi var. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB’den sorumlu bakanımız da Kanada yolundaydılar. Bizi yoldan aradılar, böyle böyle dediler. Bu da NATO tatbikatı. 40 askerimiz var. Biz bu askerimizi çekme kararı verdik. Çekiyoruz dediler. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi çekin dedik. Gerekli bağlantıları vesaire yaptılar, yapıyorlar. Oyun başka. Zaman zaman değişik yerlerde de bunlar yapıldı yapılıyor. Maalesef içimizde de bunlar var. Biz silahı güç olarak kabul ediyorsak o zaman bırakalım biz siyaseti.

‘MÜCADELE EDİYORUM’ DİYENLER IŞİD’İ KURDU: DEAŞ denilen örgütü bu örgütle mücadele ettiğini söyleyenler tarafından icat edilmiş bir katiller ordusu. DEAŞ’ı icat ede kimse, PYD’yi kuran odur. Güya DEAŞ’a karşı mücadele ediyor denilerek beslenen PYD’nin aslında aynı madalyonun diğer yüzü olduğu ortaya dökülmüştür. Bu yüzden DEAŞ ile PYD’nin işbirliğini saygı ile karşıladıklarını söyleyenlerin aleni itiraflarından daha somut bir belge aramaya engel yoktur. Bunlar için DEAŞ, İslam düşmanlıklarını rahatça dile getirmenin bir aracıydı.

SSK: Ben buradan tüm milletime, rakamlarla bu zatın (Kemal Kılıçdaroğlu) SGK’nın başında olduğu dönemi açıklıyorum. Ben SSK’yı 2 milyar zarar uğrattım diyor. Siz SGK’yı 20 milyar zarara uğrattınız diye bize laf geveleyip duruyor. Bu hesap kitap filan bilmez. Öyle bir bilmez ki kendi dönemindeki, 2.5 milyar zararın bugün TÜFE hesabı ile 42 milyara geldiğinden dahi bu zatın haberi yoktur. Bu ülkenin SSK, SGK gibi kurumlara ne kadar ihtiyacı varsa, derli toplu bir ana muhalefete o kadar ihtiyacı var. Birini biz kurtardık, ötekini kurtarmak da CHP’lilere düşer.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.