Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "Aleviyim" açıklamasını hedef aldı: Bizim Alevilik, Sünnilik, Şiilik diye bir dinimiz yok

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "Aleviyim" açıklamasını hedef aldı: Bizim Alevilik, Sünnilik, Şiilik diye bir dinimiz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak "Bizim Sünnilik, Alevilik, Şiilik diye bir dinimiz yok, bizim dinimizin tek adı var, o da İslam'dır" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sakarya'da yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" notuyla yaptığı açıklamaları hedef aldı. Erdoğan "Neden yaşın 70'e geldikten sonra mezhebinle kamuoyunun karşısına çıktın. Bizim Alevilik, Sünnilik, Şiilik diye dinimiz yok tek dinimiz İslam. Bay bay Kemal sen buradan hareket et. Şiilik, Alevilik ne karıştırıyorsun bunları? Kim sana bugüne kadar böyle bir şeyi sordu ki" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"TCG Anadolu'ya 'maket gemi' diyen bu 7'li masanın mensuplarına en güzel cevabı şu ana kadar bu gemimizi ziyaret eden 70 bin- 80 bin kişi verdi. Bu insanlar durup dururken oraya gelmedi. Saatlerce kuyrukta beklediler. Neden? Bu muhteşem eseri görmek için"

"Son 1 hafta, 10 günde TCG Anadolu uçak gemimizi nereye uğurlayacağız, biliyor musunuz? İzmir'e. Şöyle 1 hafta-10 gün de İzmir'de kalmasında fayda var"

"Kılıçdaroğlu dönemi SSK'sının videosuna bakın. Hali görüyorsunuz Bay Bay Kemal bu rezaletin, sefaletin sebebisin. Buna 5 tane koyun verin kaybeder gelir. Bu sıkıntıları beraberce çözeceğiz."

"İYİ Parti LGBT'ci. Bunlar LGBT'ci. Bizim için aile kutsaldır. Bunlar için öyle bir dert yok. Gelince Diyanet İşleri'ni kaldıracaklarmış. Siz ne hayasızsınız. Bugüne kadar nerdeydin Bay Bay Kemal şimdi camide geziyor. Kürt kardeşlerimi tahrik etmeye çalışıyor. Kürt kardeşlerim sicilini bildikleri bu zata kanmayacak. Kalkıp mezhebini öne attı. Bu zatı kimse böyle itham etmedi. Neden yaşın 70'e geldikten sonra mezhebinle kamuoyunun karşısına çıktın. Bizim Sünnilik, Alevilik, Şiilik diye bir dinimiz yok, bizim dinimizin tek adı var, o da İslam'dır. Bay bay Kemal sen buradan hareket et. Şiilik, Alevilik ne karıştırıyorsun bunları? Kim sana bugüne kadar böyle bir şeyi sordu ki"

"Londra'daki tefecilerden 300 milyar dolar getirecekmiş veya getirmiş. Eroin, esrar kaçakçılarının paralarını buraya getirecekmiş. Düşünebiliyor musunuz? Bay bay Kemal'in işi ya Kandil'deki teröristlerle, bu teröristlerin parlamentodaki uzantılarıyla. Sormak lazım bu CHP'li kardeşlerime, yahu bu adamın parlamento odasında niçin PKK'nın uzantılarıyla görüşüyor? Niçin genel merkezinde görüşemiyor? Acaba o kapalı kapılar arkasında ne görüştü, ne yaptı? Açıkla. Açıklayamaz. Ne diyorlar? Diyarbakır'da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan Selo'yu çıkaracakmış. Ne diyor? Teröristbaşı Öcalan'ı çıkaracakmış. Bu ülke, terör devleti değildir. Türkiye asla bu terör örgütlerinin oyuncağı değildir. Peki, bay bay Kemal bunları söylerken bayan Meral ne söylüyor? Aykırı bir ifadesi var mı? 'Ya ne diyorsun sen ortak?' diyor mu? Bu 7'li masa iyice dağıttı. Şimdi, bu 7'li masayı benim Sakaryalı kardeşlerim Akyazılı kardeşlerim inanıyorum 14 Mayıs'ta da siz dağıtacaksınız." 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.