Erdoğan: Bedelli askerlik yok dedikodusu var

Erdoğan: Bedelli askerlik yok dedikodusu var

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'bedelli askerlik gelecek mi?' sorularına yanıt verdi: Bedelli yok, dedikodusu var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. ‘Bedelli askerlik’ tartışmalarıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, “Bedelli yok, dedikodusu var” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın eşi Selma Yazıcı’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Söz vermeyeyim ama Binali Bey’le konuşalım, değerlendirelim” dediğini sosyal medyadan duyurmasının ardından bedelli tartışmaları yeninden sosyal medyanın gündemine oturdu. Açıklamayla ‘heyecanlananlar’ kadar, eleştirenler de oldu. Bu tartışmaların ardından AK Parti grup toplantısında konuşan Erdoğan ‘Bedelli yok dedikodusu var’ açıklaması yaptı.

İftar yemeğinde AKM’yi yıkacağız diyen Erdoğan ‘AKM için yeni proje hazır. Taksim’e 3 yeni proje yapacağız’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları söyledi;

NEREDEN NEREYE GELDİK?: Azmettik ve dedik ki bizim ecdadımız Fatih karadan gemileri yürüttüyse bizde onun torunları olarak denizin altından bu işi başarabiliriz. İstanbul Boğazını Marmaray ve Avrasya Tüneli ile denizin altından ilk defa, Yavuz Sultan Selim ile üçüncü kez birleştirdik. Bunlar neyi getiriyor? Bunlar bir yerlere cevap. Sadece Türkiye’ye değil, dünyaya cevap. Uyuyan, yatan bir Türkiye yok. Çalışan, gayret eden bir Türkiye var. Havalimanlarımızın sayısı geldiğimizde 26’ydı şimdi 55… Nerelerden nerelere geldik. Otobüs fiyatının altına düşmüş durumda.İnsanın yanında olan bir iktidar var.

SENİN KILAVUZUN KARGA: Ana muhalefetin başındaki zat hala 7 milyon işsiz var diyor. Ya ayıptır ya senin bir defa kılavuzun karga! Kargaya da hakaret olmasın ama…Türkiye ufak tefek yurt dışı spekülasyonlarına rağmen gelişti. Bu tamamen siyasi müdahaledir aşacağız dedik.

ŞEHRİ TAŞIYORUZ: Hidoelektrik santralleri sayımızı 540’a çıkardık. Elhamdülillah. Bu barajların çoğu teröre rağmen inşaa edildi. Hala da devam ediyor. İşte Ilısu barajı.. Şehri taşıyoruz. İşlemler biter bitmez adeta devrim niteliğinde.. Şehrin bir yerden bir yere taşınması suretiyle tarih taşınıyor. İş bu! Bakın şimdi çok önemli. Ekonomide ülkemizi 3 kat büyüterek çok önemli adımlar attık.

G20’DE 3. SIRADAYIZ: İlk verilere göre yüzde 5 büyüme oranıyla G20 ülkeleri arasında Çin ve Hindistan’ın ardından üçüncü sırada bulunuyoruz. Aramızda çok fark yok daha iyi bir noktaya geleceğiz Tabi bu vatansever halkımız için mutluluk vesilesi ama aksi olanlar için farklı. Aynı dönemde G7 ülkeleri yüzde 1,8 OECD ülkeleri yüzde 2 büyümüştür. IMF gibi kuruluşların yüzde 3 olarak bekledikleri büyümenin yüzde 5 olması geleceğe güvenimizi artırmıştır. İstihdamda başlattığımız seferberlikle 2 milyonluk bir artış bekledik. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Kredi notu ile ilgili spekülasyonların siyasi saiklerle bağlantılı olduğunu söylemiştim. Büyüme hızı beklenenin altında çıksaydı kredi notunu düşüreceklerdi. Şimdi ne yapacaklar onu çok merak ediyorum. Bugüne kadar bizi hiç yanıltmayan bir dinamizmle milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.