Erdoğan: ABD ile aramızdaki makas çok açık

Erdoğan: ABD ile aramızdaki makas çok açık

Erdoğan, "Fırat'ın doğusunda 2-3 hafta içinde kendi belirlediğimiz şartlar dahilinde, kendi askerlerimizle fiilen bölgeyi oluşturmaya başlamazsak varsın gerisini karşımızdakiler düşünsün" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları mezuniyet töreninde güvenli bölge hakkında açıklama yaptı.

Suriye’de güvenli bölge kurulması önerisini eski ABD Başkanı Obama döneminde de gündeme getirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Herkes bu teklifi olumlu görmüş olsa da o dönem kimse hayata geçirmedi. Şimdi bunu tekrar konuşuyoruz. Bizim söylediklerimizle ABD’nin ifade ettiği makasın çok açık olduğunu görüyoruz. Gerçi Müşterek Harekat Merkezi’nin kurulması gibi olumlu gelişmeler var” dedi.

‘ÇOK FAZLA SABRIMIZ YOK’

Güvenli bölgenin TSK kontrolünde olmasını istediklerini dile getiren Erdoğan, “Biz doğrudan kendi askerlerimizin güvenli bölgeyi kontrol etmesini dışında bir çözüme rıza göstermeyiz. Fırat’ın doğusundaki tüm sınırlarımız boyunca kuracak güvenli bölgeyle ilgili çok fazla zamanımız ve sabrımız yoktur. Birkaç hafta içinde askerlerimiz fiilen bu bölgeyi kontrol etmeye başlamazlarsa kendi harekat planlarımızı devreye almaktan başkan çaremiz kalmayacaktır” diye konuştu.

‘SAHTE MÜTTEFİKLİK MASKESİYLE OYALAYANLARA EYVALLAH ETMEYİZ’

Müttefik ülkelerden Türkiye’nin güvenlik kaygılarıyla ilgili destek beklediklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Müttefiklik Türkiye’nin kendisi ve kardeşleri için ortaya koyduğu güvenlik kaygılarının gerekliliklerini yerine getirmesine destek vermekle olur. Aynı ittifak içinde olmak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin savunma ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayacak işbirliklerinin önünü açmakla olur. Türkiye kendisini kurduğu tuzaklara yuvarlamak için sahte bir müttefiklik maskesiyle oyalayanlara eyvallah etmez. Bir kez daha tekrarlıyorum: Fırat’ın doğusunda 2-3 hafta içinde kendi belirlediğimiz şartlar dahilinde, kendi askerlerimizle fiilen bölgeyi oluşturmaya başlamazsak varsın gerisini karşımızdakiler düşünsün.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.