Enis Berberoğlu'nun cezasına onay, tutukluluğuna son

Enis Berberoğlu'nun cezasına onay, tutukluluğuna son

CHP'li Enis Berberoğlu'nun hapis cezasının onanmasına ve tahliyesine karar verildi. Kararı eleştiren eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, "Cezasının onaylaması felaket bir karar. Milletvekili seçilen biri yargılanamaz" dedi.

Yargıtay, Enis Berberoğlu’na, MİT TIR’ları görüntülerini Can Dündar’a ilettiği gerekçesiyle verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını onadı. Ancak, milletvekilliği sona erinceye kadar Enis Berberoğlu’nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verildi.

Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’na verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını onadı. Berberoğlu’nun milletvekili olması nedeniyle cezanın infazının durdurulmasına karar verildi.

Kararın cezaevine iletilmesinin ardından Berberoğlu tahliye edilecek.

‘TAHLİYE HİÇBİR ANLAM TAŞIMAZ’

Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, Yargıtay’ın kararını “felaket” olarak değerlendirdi. Kazan, “Yargıtay’ın Enis Berberoğlu’nun cezasının onaylaması felaket bir karar. Temel sorun yargılamanın durdurulmasıdır. Milletvekili seçilen biri yargılanamaz. Bu karar Türkiye’de yargının hiç kalmadığının tipik bir örneği. Tahliye hiçbir anlam taşımaz” dedi.

‘BERBEROĞLU’NUN VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEBİLİR’

CHP’li hukukçular, Yargıtay’ın Anayasa’ya göre yargılamayı durdurup tahliye kararı vermesi gerektiğini söylediler. Berberoğlu’nun kesinleşmiş cezası olduğu için milletvekilliğinin düşürülebileceği belirtildi.

CHP’de hukukçular kararın bütününe bakıp bir değerlendirme yapabileceklerini ancak bu haliyle sorunlu bir karar olduğuna dikkat çektiler. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.