Endonezya'da ölü sayısı 1200'ü geçti, yağma başladı

Endonezya'da ölü sayısı 1200'ü geçti, yağma başladı

7.5 büyüklüğündeki deprem ve tsunamiyle sarsılan Endonezya'da resmi ölü sayısı 1200'ü aştı. Yağma haberleri gelen bölgelere polis ve asker konuşlandırılacak.

Endonezya’nın Orta Sulawesi adasını vuran 7.5 büyüklüğündeki deprem ve ardından meydana gelen tsunami faciasında ölenlerin sayısı 844’ten 1234’e yükseldi.

Devlet Başkanı Joko Widodo, bölgede mahsur kalanları kurtarmak için daha fazla yardım görevlisi göndereceklerini açıkladı. Öte yandan, deprem bölgelerinden yağma haberleri de gelmeye başladı.

Cuma günü meydana gelen deprem ve yüksekliği altı metreye ulaşan tsunami dalgaları sonrasında başta Palu kenti olmak üzere bir dizi yerleşim birimi yerle bir olmuştu. Bazı bölgelere hâlâ ulaşılamaması nedeniyle ölü sayısının daha da yükselmesinden şüphe edilirken, Devlet Başkanı Widodo “İlk önceliğimiz hâlâ ulaşamayan mağdurları bulmak ve tahliye etmek” dedi.

‘BEBEK BEZİ ALIYORLARDI’

Widodo, ulusal arama kurtarma ajansının etkilenen bölgelere daha fazla polis ve asker göndereceğini de açıkladı. Zira yolların ve köprülerin çöktüğü birçok noktadan yağma haberleri geliyor. Reuters ekibi, bir dükkanın birbirleriyle adeta yarışan 100 kişi tarafından yağmalandığını duyurdu. Gazetecilerin tanıklığına göre, birçok kişi dükkandan bebek bezi alırken, bu sırada acil olmayan ürünler yerlere saçıldı…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.