Dünyanın gözü ABD seçimlerinde

Dünyanın gözü ABD seçimlerinde

ABD'de Başkan Donald Trump ile Demokrat aday Joe Biden, sandıkların açılmasına saatler kala salıncak eyaletleri ziyaret etti.

ABD'de seçimlerin başlamasına saatler kala, Başkan Donald Trump ile Demokrat Partili aday Joe Biden, seçim öncesi kritik eyaletleri gezdi. Wisconsin, Michigan, Kuzey Carolina ve Pensilvanya'da miting düzenleyen Trump, oy sayımının aynı gün içerisinde bitmemesi halinde 'avukatlarını devreye sokacağını' söyledi.

TRUMP'A FACEBOOK VE TWITTER'DAN UYARI

ABD Başkanı, "Kötü şeyler olacak ve kötü şeyler başka şeylere neden olacak" ifadelerini kullandı. Erken seçimlerin başlangıcından bu yana, posta yoluyla oy kullanmanın 'usulsüzlüğe' neden olacağını iddia eden Trump, sosyal medya paylaşımınlarında Yüksek Mahkeme'nin Pensilvanya eyaletinde postayla kullanılan oyların kabul tarihini uzatmasına tepki gösterdi. "Bu karar sokaklarde şiddete neden olacaktır" diyen Trump'ın paylaşımına Facebook ve Twitter bir kez daha uyarı etiketi ekledi. 

'UYKUCU JOE SİLAHLARA KARŞI'

Michigan'da da seçmenleriyle bir araya gelen Trump, çoğunlukla sandıktan Cumhuriyetçi Parti'nin çıktığı Teksas için Biden'ın seçilmesinin 'iyi olmayacağını' dile getirdi. "Uykucu Joe silahlara karşı ve bu Teksas için iyi bir şey değil" dedi. Biden'ın 'tanrıya karşı olduğunu' öne süren Trump, "O petrole de karşıdır. Ve o tanrıya da karşıdır" diyerek sözlerine devam etti.

'TRUMP'IN SEÇİMLERİ ÇALMASINA İZİN VERMEYECEĞİM'

Pensilvanya ve Ohio'da miting düzenleyen Biden ise, "Tweetler, öfke, nefret, başarısızlık ve sorumsuzlukla işimiz bitti" dedi. Trump'ın 'seçimi çalmasına izin vermeyeceğini' söyleyen Biden, "Hilesiz ve barışçıl bir seçim olmasını umuyorum" ifadelerini kullandı.

'FAUCI'Yİ İŞE ALIP TRUMP'I KOVALIM'

Biden, şöyle konuştu: "Yarın, yeni bir günün başlangıcı olacak. Çalışkan Amerikalıları soğukta bırakan bir başkana yarın son verebiliriz. Beni başkan olarak seçerseniz, bu ülkeyi iyileştirmek için harekete geçeceğim."

Korona virüsü salgınında en yetkili isimlerden olan ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Doktor Anthony Fauci'yi kovacağını ima eden Trump'a cevaben Biden, "Daha iyi bir fikrim var. Beni seçin ve Fauci'yi işe alalım ve Trump'ı kovalım" dedi.

98 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ OY KULLANDI

ABD Seçim Projesi'ne göre, pazartesi gecesi itibarıyla 98 milyondan fazla seçmen oy kullandı. Erken oylamada kaydedilen sayının, 2016 yılında düzenlenen başkanlık seçimlerindeki katılımın yaklaşık yüzde 71,4'üne denk geldiği kaydedildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.