DSÖ: Yakın gelecekte normal yok

DSÖ: Yakın gelecekte normal yok

Dünya Sağlık Örgütü direktörü "ülkeler bu şekilde devam ederse kötünün kötüsü olacağı" konusunda uyardı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ/WHO) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, dün akşam saatlerinde Cenevre'de düzenlenen basın toplantısında konuştu. 

Örgüt başkanı, "Doğrusunu söylemek gerekirse birçok ülke yanlış yöne saptı. Virüs hala bir numaralı halk sağlığı düşmanı olmaya devam ediyor" dedi ve ekledi: 

"Daha da kötüleşebilir"

"Eğer en temel önlemler uygulanmazsa salgın giderek daha da kötüleşecek, kötünün de kötüsü olacak. Ancak bu şekilde olmak zorunda değil."

Ghebreyesus, 'hastalığı kontrol ederek yaşamlarımıza devam edebileceğimiz bir yol haritası mümkün' dedi.

WHO Başkanı ayrıca, günlük hayatı tamamen kapatmadan, art arda "karantina uygulamalarına gitmeden virüsün yeterli kontroluna sahip olunacak sürdürülebilir bir noktaya" ulaşılması gerektiğini belirtti.

Dünyada son rakamlar ne? 

Dünyanın ilk olarak 31 Aralık 2019'da haberdar olduğu yeni tip koronavirüs (Covid-19) ve ardından hızla yayılan salgınla ilgili Worldometers'taki son rakamlara göre enfekte kişi sayısı 13 milyon 242 bin 682. Ölü sayısı bugün itibariyle 575 bin 663. 

  • Türkiye'de ise açıklanan rakamlara göre, bugüne kadar 4 milyon 21 bin 947 kişiye test yapıldı. Toplam vaka sayısı 214 bin 1, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı ise 5 bin 382 olarak açıklandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.