DSÖ: Salgının yeni merkezi Amerika kıtası

DSÖ: Salgının yeni merkezi Amerika kıtası

Dünya Sağlık Örgütü, Amerika kıtasının Covid-19 salgınının yeni merkezi haline geldiğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Amerika kıtasının yeni tip korona virüsü salgınının yeni merkezi haline geldiğini açıkladı. DSÖ Amerika Kıtaları Direktörü Carissa Etienne, Latin Amerika ülkelerindeki enfeksiyon sayısının Avrupa ve ABD’deki sayıları geçtiğini belirterek, “Bölgemiz Covid-19 pandemisinin yeni merkezi haline geldi. Şu an, ülkelerin kısıtlamaları hafifletmesinin zamanı değil” dedi.

‘SADECE BREZİLYA DEĞİL’

Etienne, özellikle vaka sayılarında Rusya’yı geçerek ABD’nin ardından ikinciliğe yükselen Brezilya’nın durumuna dikkat çekti; Peru, Şili, El Salvador, Guatemala ve Nikaragua için de endişelendiklerini vurguladı.

Kuzey ve Güney Amerika’da yer alan ülkelerde, şu ana dek 2.4 milyondan fazla Covid-19 vakası tespit edilmiş durumda. Ölü sayısı ise 143 binin üzerinde.

BREZİLYA’DA 125 BİN KİŞİ ÖLEBİLİR

Washington Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma ise ağustos ayına gelindiğinde Brezilya’da ölü sayısının 125 binin üzerine çıkabileceği tahmininde bulundu. Araştırmada, Peru’daki olası ölü sayısı 20 bin, Şili’de 12 bin, Meksika’da 7 bin, Ekvador’da 6 bin, Arjantin’de 5 bin 500, Kolombiya’da ise 4 bin 500 olarak hesaplandı.

KÜBA İÇİN TAHMİN 82 ÖLÜM

Araştırma, Latin Amerika’da bir tek Küba’nın salgında başarılı bir yönetim sergilediğine de dikkat çekti. Küba için ağustos ayına gelindiğinde tahmin edilen ölü sayısı 82 olarak hesaplandı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.