DSÖ Başkanı: Korona virüsüne karşı belirleyici bir noktadayız

DSÖ Başkanı: Korona virüsüne karşı belirleyici bir noktadayız

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus: Korona virüsü karşısında belirleyici bir noktadayız. Hiçbir ülke vakalara sahne olmayacağını zannetmesin, bu fiilen ölümcül bir hata olur.

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünyanın korona virüsü karşısında belirleyici bir noktada olduğunu söyledi. “Belirleyici bir noktadayız” diyen DSÖ Başkanı, “İran, İtalya ve Güney Kore’deki salgınlar, bu virüsün kapasitesini ortaya koyuyor” dedi.

Tedros, “Hiçbir ülke vakalara sahne olmayacağını zannetmesin, bu fiilen ölümcül bir hata olur” diye konuştu. DSÖ Başkanı, “Bu virüs influenza (grip) değil, doğru önlemlerle kontrol altına alınabilir” ifadelerini kullandı. Tedros, DSÖ’nün mesajının hâlâ ‘Bu virüsün pandemi (küresel salgın) potansiyeli taşıdığı’ yönünde olduğunu ekledi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.