Dolar yukarı yönlü, Bitcoin'e Fed çelmesi

Dolar yukarı yönlü, Bitcoin'e Fed çelmesi

Altın fiyatları bir miktar gerilerken, dolar güne değer kazanarak başladı. Bitcoin ise ABD Merkez Bankası'nın (Fed) mart ayında faiz artırımı sinyali vermesi üzerine 2 bin dolar geriledi.

Fed dünkü toplantısında beklentiler doğrultusunda faize dokunmadı. Ancak Fed Başkanı Jerome Powell, mart ayında faiz artırımına gitme niyetinde olduklarını ve varlık alımlarını sonlandırmanın zamanının geldiğini duyurdu. 

Fed toplantısının ardından dolar güne 13,63 liradan başladı. Dolar dün kapanışı 13,57 liradan yapmıştı.

Dün piyasa kapanışında 15,28 lira olan euro 15,31 liradan işlem görüyor. 

Sterlin 18,33 liradan el değiştiriyor.

Altın fiyatları ise güne aşağı yönlü başladı. Dün 800 liranın üzerinde olan gram altının satış fiyatı 794 lira. Çeyrek altın fiyatı 1304 lira. Ons altın da yüzde 0,2'lik düşüşle 1813 dolara geriledi.

Fed'in faiz artırımı sinyali, kripto para birimlerine çelme taktı. Dün 38 bin dolara çıkan Bitcoin, yatırımcıların faiz artırımı beklentisiyle daha risksiz gördükleri dolara dönmesiyle 36 bin dolara geriledi. 

Bitcoin'deki günlük düşüş yüzde 5'i bulurken, Ethereum da yüzde 3.5 değer kaybederek 2.398 dolara geriledi.

Fed etkisinin görüldüğü BIST 100 endeksi de güne yüzde 1,6 düşüşle 1920 puandan başladı. Açılışta bankacılık endeksinde düşüş yüzde 1,3 olurken, sanayi endeksi de yüzde 1,4 geriledi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.