Dolar ve eurodan her gün yeni bir rekor... Kripto paralarda kritik gün

Dolar ve eurodan her gün yeni bir rekor... Kripto paralarda kritik gün

Dolar 9,37, euro ise 10,93 lirayla yeni tarihi zirveyi gördü. Döviz kurları son 11 işlem gününün 10'unda yükselirken, 8 gündür de üst üste rekorlar kırdı.

 Değerli metaller ve döviz kurlarındaki baş döndürücü artış hız kesmiyor. Çeyrek altın yeniden 900 liraya doğru ilerlerken, euro da artık 11 lira bandını zorluyor.

Dolar dün günü 9,34 liradan kapattıktan sonra bu sabah erken işlemlerde 9,37 liraya kadar yükseldi. Son 11 işlem gününün 10'unda yükselen dolar, 8 gündür de üst üste rekor kırıyor. 
Euro/TL'de ise yeni zirve 10,93 lira, sterlin 12,88 liraya yükseldi.

ALTIN DA TUTULAMIYOR

Altın fiyatları da artmaya devam ediyor. İstanbul serbest piyasada henüz bir hafta önce 505 lira olan gram altın 533 liraya yükseldi. Çeyrek altın 875 liradan satılıyor. Altın ons fiyatı 1775 dolar.

KRİPTO PARALAR İÇİN KRİTİK GÜN

60 bin dolar seviyesinin üzerine tutunan kripto para birimi Bitcoin ise bu sabah saat 08.30 itibariyle 62 bin 474 dolardan işlem görüyor.

Öte yandan bugün kripto paralar açısından kritik bir gün. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan (SEC) onay alan, ProShares tarafından geliştirilen Bitcoin vadeli borsa yatırım fonu (ETF) NYSE'de işleme açılacak. Böylece bir Bitcoin ETF'si ilk kez işlem görmeye başlayacak. Ancak yatırım Bitcoin kontratlarına yapılacak yani doğrudan kripto paralarda alım gerçekleşmeyecek.

ABD’de 2013’den bu yana Bitcoin ETF teklifleri sunuluyordu. Ancak şimdiye kadar SEC’den herhangi bir borsada işlem gören fon onayı gelmemişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.