Dolar ve altında yükseliş sürüyor

Dolar ve altında yükseliş sürüyor

Dolar/TL yeni güne 7.42 seviyesinde başladı. Gram altın da 420 liradan işlem görüyor.

Yeni yılla birlikte kademeli olarak düşüş gözlemlenen dolar kurunda rüzgar tersine döndü.  

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından geçen hafta yapılan açıklamada faizi sabit tutma kararı alındı. Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 17'de sabit bıraktı. Kararın ardından 6.9 seviyelerinde fiyat belirlemeye başlayan dolar/TL fiyatları Merkez Bankasının sabit faiz kararı ile daha da zayıfladı. Bu hafta perşembe günü itibari ile dolar/TL kuru hızla yükselişe geçti. Dolar yeni güne 7.42 seviyelerinde fiyat belirleyerek başladı.

Merkez Bankasının zorunlu karşılık kararı ve TCMB Başkanı Naci Ağbal'ın para politikasında sıkılaştırma beklentilerini destekleyen açıklamalarının ardından gerileyen altın fiyatları, son günlerde yeniden yükselişe geçti.

Gram altın dünkü kapanışının yüzde 0,50 üzerinde 420,55 lira düzeyinde bulunuyor. Analistler, ABD 10 yıllık tahvil faizindeki yukarı yönlü hareketlerin devam etmesi ile ons altında satış baskısının süreceğini belirtiyor.

Altında güncel rakamlar 

Çeyrek Altın

665,14
680,75

Yarım Altın

1.326,11
1.361,50

Cumhuriyet Altını

2.760,00
2.802,00 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.