Dolar ve altın haftaya tarihi rekorla başladı

Dolar ve altın haftaya tarihi rekorla başladı

TL'nin dolar karşısındaki kan kaybı son 2,5 aydır kesintisiz sürüyor. Gram altın ise artık 600 lira.

Uluslararası piyasada altının ons fiyatı 1684 dolardan 1858 dolara gerilemesine karşın Türkiye'de yükselen dövize paralel olarak altın fiyatları da yükseliyor.

600 lira barajını da aşan gram altın 603 lirayla yeni bir rekora imza attı. Aynı şekilde çeyrek altın da 984 lirayla rekorunu yenilerken, artık bin lira sınırına dayandı. Tam altın ise 3 bin 894 liradan satılıyor.

Geçen cuma günü 10 lira seviyesini aşan dolar, yeni haftanın ilk işlem gününe de yeni bir rekorla başladı. Dolar kuru bu sabah saat 08:00 itibarıyla en yüksek 10,04 seviyesinden işlem görüyor.

Euro 11,50, sterlin ise 13,49 liradan el değiştiriyor.

Dolar kurundaki artışta; Merkez Bankası'nın yıl sonuna kadar politika faizini 2 puan daha düşüreceği beklentisinin yanısıra önümüzdeki iki ayda yapılacak yoğun dış borç ödemeleri ile ABD'de enflasyonun pandemi dolayısıyla beklenenden yüksek gelmesinin gelişen ülke para birimleri üzerinde yarattığı baskı etkili oluyor. 

Ancak bu ülkeler arasında dolar karşısında en büyük değer kaybı TL'de oldu. TL son 11 ayda dolar karşısında yüzde 26 değer kaybetti.

En büyük kripto para birimi Bitcoin yeni haftaya 65 bin 746 dolardan başladı. 

Ethereum'un satış fiyatı ise 4 bin 702 dolar.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.