Dolar son iki ayın zirvesine tırmandı

Dolar son iki ayın zirvesine tırmandı

ABD imalat verisinin güçlü gelmesiyle, dolar mayıs ayından bu yana en yüksek seviyeyi görerek 3.56 liraya yükseldi. TL, Güney Afrika randfıyla birlikte en çok değer kaybeden 'gelişen ülke' para birimi oldu.

Haftaya 3.51 bandında başlayan dolar yükselişini sürdürüyor. Dün akşam ABD’de imalat verisinin güçlü gelmesi ve dolar endeksindeki yükselişle kur 3.56’ya kadar yükseldi. TL, dün yüzde 1’i aşan kayıpla Güney Afrika randfıyla birlikte en çok değer kaybeden ‘gelişen ülke’ para birimi oldru.

Dolar yeni güne de 3.56’lı seviyelerden başlarken, Euro 4.04 TL’den işlem görüyor. Dolar/TL böylece mayıs ayından beri ik kez bu seviyeleri test etti.

Bugün ABD’deki tatil nedeniyle piyasaları sakin bir gün bekliyor. Yurt içinde de kritik bir veri akışı bulunmuyor.

ALTINDA DÜŞÜŞ

Altın ise güne yaklaşık yüzde 0.3’lük kayıpla başladı.

Çeyrek altın 229 lira, tam altın ise 915 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise 1225 dolardan işlem görüyor.

BORSA 101 BİNİ AŞTI

Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) aylık verilerine göre, bankacılık sektörünün net kârı, mayıs sonunda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50.3 artışla, 14 milyar 85 milyon liradan, 21 milyar 173 milyon liraya tırmandı.

Banka kârlarında yüksek artış ve küresel hisse senedi piyasalarındaki yükselişe bağlı olarak Borsa İstanbul’da hızlanan alımlarla BİST 100 Endeksi 101 bin 93 puana kadar çıkarak rekor tazeledi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.