Dolar 6,76'dan açılış yaptı

Dolar 6,76'dan açılış yaptı

Dolar bayram sonrasına 6,76 liradan başladı. Altında ise ibre yukarı yönlü.

Küresel piyasalar, korona virüsü salgınına ilişkin endişelerin azalması ve ekonomilerin yeniden açılmaya başlaması için atılan adımlarla pozitif görünümünü koruyor.

Analistler, ABD’li yetkililerin açıklamaları sonrası ABD-Çin geriliminin artabileceğine ilişkin endişelerin pay piyasalarındaki iyimserliği törpülediğini belirterek, küresel büyüme tahminlerinde devam eden aşağı yönlü revizyonların ardından yarınki ABD’nin ilk çeyrek büyüme verisinin beklendiğini söylüyor.

Bu gelişmelerle dün ABD’de Dow Jones endeksi yüzde 2,17, S&P 500 endeksi yüzde 1,23 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,17 değer kazandı.

AVRUPA
Avrupa borsalarında da yüzde 1’i aşan yükselişler görülürken, euro/dolar paritesi, dün yüzde 0,7’lik değer kazancıyla analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 1,10’u test etmesinin ardından bugün Asya piyasalarında 1,0950 seviyesinde dengelendi.

Dün Almanya’da DAX endeksi yüzde 1, İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 1,24 ve Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 1,46 değer kazandı.

ASYA
ABD ve Avrupa borsalarının dünkü yükselişleri sonrası bugün Asya pay piyasalarında karışık bir görünüm sergileniyor. ABD ile Çin arasındaki gerilimin artabileceğine yönelik işaretler sonrası Çin’de Şanghay bileşik endeksi kapanışa yakın yüzde 0,2 değer kaybıyla 2.840 seviyelerinde bulunuyor. Şu dakikalarda Japonya’da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,6 yükselirken, Güney Kore’de Kospi endeksi ise yatay seyrediyor.

TÜRKİYE
İstanbul serbest piyasada ise dolar 6,76 liradan, euro 7,41 liradan haftaya başladı.

Cuma günü kapanışta doların satış fiyatı 6,81 lira, euronun satış fiyatı ise 7,42 lira olmuştu.

Altın fiyatları ise güne yüzde 0,3 prim yaparak başladı. Gram altın 371 lira, çeyrek altın ise 609 liradan satılıyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.