Doğu Guta'ya insani yardım ulaştı

Doğu Guta'ya insani yardım ulaştı

Suriye iç savaşında gözlerin çevrildiği Doğu Guta'ya 46 kamyonluk bir insani yardım kamyonu ulaştı. BM, üç gün içinde yeni yardım gönderileceğini açıkladı.

Suriye’de silahlı isyancıların kontrolünde, hükümet güçlerinin de kuşatması ve yoğun bombardımanı altında bulunan Doğu Guta bölgesine insani yardım konvoyu bugün ulaştı. Şam’ın Doğu Guta banliyösüne şubat ortasından bu yana giden ilk yardım konvoyunun 46 kamyondan oluştuğu belirtiliyor.

Reuters’a konuşan BM yetkilisi Ali Zaatari, konvoyun ilk etapta 27 bin 500 kişilik gıda götürdüğü, Suriye hükümetinin üç gün içinde bu sayıyı 70 bine çıkaracak şekilde yeni kamyonların girişine izin vereceğini söyledi.

Öte yandan, 400 bin kişinin yaşadığı iddia edilen Doğu Guta’daki hükümet bombardımanının sürdüğü, Suriye ordusunun bölgenin üçte birini kontrol altına aldığı belirtiliyor.

Doğu Guta’daki şiddetin son üç haftada tırmanması dünya gündeminin ilk sıralarına yerleşmiş, Birleşmiş Milletler Güvenlik bu bölgedeki insani krizden yola çıkarak Suriye çapında en az 30 günlük insani ateşkes çağrısı yapmıştı. Suriye ile bombardımandan sorumlu tutulan müttefiki Rusya ise Doğu Guta’daki İslamcı militanları sivillerin çıkışını engellemek ve ateşkese uymamakla suçluyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.