Diyarbakır'da Newroz ateşi yakıldı

Diyarbakır'da Newroz ateşi yakıldı

Kutlama bu yıl, Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda yapılıyor. Depremde yaşamını yitirenlere adanan bu yılki Newroz için kurulan sahnenin rengi bu nedenle siyah.

"Her der Newroz, her dem azadî" (Her yer Newroz, her zaman özgürlük) ve "Newroz ateşiyle özgürlüğe" sloganlarıyla Newroz'un final ateşi Diyarbakır'da yakıldı.

Depremde yaşamını yitirenlere adanan bu yılki Newroz için kurulan sahnenin rengi bu nedenle siyah.

690x450nc-dyb-21-03-2023-amed-newroz-meydanina-yuruyor14.jpg

2023 Newrozu'nun finali, Diyarbakır'da Newroz Parkı'nda gerçekleştiriliyor. Kentin dört bir yanından Kürt kıyafetleriyle Newroz'a alanına giden kent halkı, ateşin yakılacağı meydanı doldurmaya başladı.

Dakikalar ilerledikçe dolmaya başlayan Newroz meydanında, sarı, kırmızı ve yeşil bayraklar ile Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) flamaları da görülüyor.

690x450nc-dyb-21-03-2023-amed-newroz-meydanina-yuruyor13.jpg

Sahneden çalınan ağıtlar eşliğinde bekleyişin sürdüğü Newroz meydanında, "Jin jiyan azadî" (Kadın, yaşam, özgürlük) ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atılıyor.

HDP, Diyarbakır Newrozu için 700'den fazla kişiyi görevlendirdi. 20'si yabancı olmak üzere 200'den fazla gazeteci Newroz kutlamaları için akredite edildi.

690x450nc-dyb-21-03-2023-amed-newroz-meydanina-yuruyor23.jpg

Sunuculuğunu Devrim Demir ve tiyatro oyuncusu Özcan Ateş'in üstlendiği Amed Newrozu, saygı duruşuyla başladı.

Tertip Komitesi Başkanı HDP Amed İl Eş Başkanı Gülistan Atasoy, Newroz meydanını dolduranları Kürtçe'nin Kurmancî ve Kirmançkî lehçelerinde selamlayarak, "Deniz Poyraz ve Nagihan Akarsel'in yoldaşları, Newroz kutlu olsun" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.