Diyarbakır'da 'dur ihtarına' uymadığı iddia edilen genç öldürüldü

Diyarbakır'da 'dur ihtarına' uymadığı iddia edilen genç öldürüldü

Diyarbakır Çermik'te jandarma, ‘dur ihtarına' uymadığını iddia ettiği Mikail Ekinci’ye ateş açtı. Ekinci olay yerinde hayatını kaybetti.

Diyarbakır’da 'dur ihtarına' uymadığı iddia edilen Mikail Ekinci jandarmanın açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Amida’nın haberine göre, iki yıl önce yaşanan bir cinayetin şüphelisi olarak aranan 28 yaşındaki Ekinci için Jandarma bu sabah Adalar Köyü’ne operasyon düzenledi.

Jandarmanın geldiğini gören Ekinci motorla kaçmaya çalıştı. Jandarma, ‘dur ihtarına' uymadığı iddia ettiği Ekinci’ye ateş açtı. Ekinci olay yerinde hayatını kaybetti.

Mikail Ekinci’nin amcası Ali Ekinci olaya dair şunları söyledi: "Sabah saatlerinde jandarmaya bir ihbar yapıldı. Askerlerin geldiğini gören Mikail motosikletle kaçmış. Kaçarken arkadan sıktılar. Tek kurşunla vuruldu. Direk kalbine ateş açtılar. Dağlık bir alan değil, isteseydiler canlı yakalayabilirdiler. Bu olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız."

Yaşanan olayla ilgili Çermik Cumhuriyet Savcılığının soruşturma başlattı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.