Diyarbakır’da binlerce kişi 6 aylık iş kuyruğunda

Diyarbakır’da binlerce kişi 6 aylık iş kuyruğunda

Diyarbakır’da asgari ücretle 2 bin kişinin 6 ay süreyle işe alınacağı haberi üzerine binlerce kişi İŞKUR İl Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

İŞKUR Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşlarda 6 ay için asgari ücretle alınacak 2 bin işçi için başvurular başladı. Sabah saatlerinde İŞKUR önünde beklemeye başlayan yurttaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Bugün binlerce kişinin başvurusu alınırken, 6 aylık çalışma için başvuruların Cuma gününe kadar süreceği ve sayının on binleri bulacağı belirtiliyor. 

YURTTAŞLAR: TORPİL YAPILIYOR

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen yurttaşlar, daha önce işe alımlarda yaşanan torpillere dikkat çekerek, tüm işe alımlarda başvurularını yaptıklarını, ancak torpiller nedeniyle bir türlü bir işe yerleştirilemediklerini söyledi. Bir yerlerden gelen hazır liste uygulamalarına son verilmesini isteyen yurttaşlar, işsiz olduklarını “bir umut” ile başvuru yapmaya geldiklerini kaydetti. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.