Dilimli Barajı kenarında kurulan piknik çardakları için yıkım kararı

Dilimli Barajı kenarında kurulan piknik çardakları için yıkım kararı

Yüksekova'daki Dilimli Barajı'nın çevresine yapılan çardak ve piknik çadırları için yıkım kararı alındı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nce yapılan ve 2018 yılında tamamlanan, 2019 yılında ise su tutulma başlanan Dilimli Barajı'nın çevresine yapılan çardak ve piknik çadırları için yıkım kararı alındı. Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, kararın barajın içme suyu havzası olması nedeniyle alındığını söyledi. 

3 yıldır kurulan piknik alanları için yıkım kararının alınmasından sonra ekipler bölgeye sevk edilirken, piknik alanı sahiplerinin tepki göstermesi üzerine bölgeye jandarma sevk edişmiş söz konusu bölgede kurulan çardakların çoğu kaldırılmıştı.

cardak1.jpg

KAYMAKAM DOĞRAMACI: İÇME SUYU HAVZASINA 350 İLE 500 METRE ARASINDA YAKLAŞAMAZSINIZ

Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı yaklaşık 1 yıl önce bu durumun işletme sahiplerine bildirildiğini belirterek, "İçme suyu havzasının belirli bir yönetmenliği var. Bu yönetmeliğe göre içme suyu havzasına yaklaşık olarak 350 ile 500 metre arasında yaklaşamazsınız. Çünkü içme suyu havzaları özel olarak korunması gereken yerlerdir. Ayrıca piknik alanlarının yapılması için daha uygun mekanlar var. Oradaki arkadaşlara bir yıl önce de söyledik" dedi.

PİKNİK ALANI SAHİPLERİ TEPKİLİ

Kendilerine hiçbir tebligatın gelmediğini iddia eden piknik alanı sahiplerinden Erkan Yaşar ise, “Aynı gün içinde aynı dakika içinde yıkım mı olur. Gelen ekipler, kaymakam beyin emri var yıkıma geldik dediler. Gerekçe olarak içme suyu olduğu için burası herhangi bir mesire alanı ve ya piknik alanı inşa edilemez denilerek yıkım tebligatı gösterdiler. 3 yıldır ruhsat başvurusunda bulunduk. Hep ertelediler. Biz de kendi imkanlarımızla burayı düzenledik. Buraya binlerce insan gelip ailesiyle birlikte rahat bir nefes aldığı bir yerdir. 60 kişi çalışıyor. Sebepsiz, gerekçe göstermeden yıktınız da 60 genç işsiz kaldı. Burası benim özel mülküm tapulu alanım kamulaştırılmamış. Yüksekova’da insanların herksin nefes aldığı, huzur bulduğu dinlenebildiği tek yer burası ama burayı da yıkıyorlar. Bir nevi oksijenimizi kesiyorlar. Bunun sebebi ne bunu öğrenmek istiyoruz.  Kendi halimizde çalışan insanlarız" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum