Devrim Muhafızları üç vilayete konuşlanıyor

Devrim Muhafızları üç vilayete konuşlanıyor

İran yönetimi, geçen hafta hayat pahalılığına karşı patlak veren protestoların en yoğun görüldüğü üç vilayete Devrim Muhafızları’nı konuşlandırma kararı aldı.

Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, Hamadan, İsfahan ve Lorestan vilayetlerine ‘yeni isyanları’ bastırmaları için Devrim Muhafızları konuşlandırdığını açıkladı.

Caferi, protestocuların sayısının ülke çapında 15 bini aşmadığını ve her bir eyleme en fazla 1500’er kişinin katıldığını söyledi. Devrim Muhafızları komutanı, dün düzenlenen hükümet yanlısı gösterilerin de protestoların sonu anlamına geldiğini savundu.

PEHLEVİ: AMERİKAN TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ YARDIM ETSİN

Öte yandan, İran’da İslam Devrimi’yle devrilen ABD destekli Şah rejimin son varisi olan Rıza Pehlevi de gösterileri yorumladı. Reuters ajansına konuşan Pehlevi, Amerikan teknoloji şirketlerinin İranlılara iletişim hizmeti sağlaması çağrısı yaptı. Pehlevi, Amerikan yönetiminin İranlılara yönelik seyahat yasağını da ‘saçma’ diyerek eleştirse de, Başkan Donald Trump’ın protestolara destek veren açıklamalarından övgüyle söz etti.

NOBEL ÖDÜLLÜ EBADİ: HÜKÜMETE EKONOMİK BASKI YAPIN

Bir çağrı da, Nobel ödüllü İranlı kadın hakları savunucusu olan avukat Şirin Ebadi’den geldi. Ebadi, İran halkına sivil itaatsizliği sürdürme çağrısı yaptı. Arap gazetesi Şark ül Evsat’a konuşan Ebadi, İranlıları su, doğalgaz ve elektrik faturalarını ödemeyi kesip, bankalardaki paralarını da çekerek hükümet üzerinde ekonomik baskı yapmaya çağırdı.

İran’da Şiilerin kutsal kenti Meşhed’de geçen perşembe patlak veren protestolar kısa süre içinde ülkenin çeşitli kentlerine yayılmış, en 21 kişi hayatını kaybetmişti. Ölümlerin büyük kısmı da, Devrim Muhafızları’nın konuşlandırıldığı üç vilayette yaşanmıştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.