Derecik seçim bürosu açılışı

Derecik seçim bürosu açılışı

Demokratik Toplum Partisi’nin Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Derecik beldesindeki seçim bürosu açılışı mitinge dönüştü.

Haber: Zeki Dara / Fotoğraflar: Erkan Çapraz

Aralarında Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Hakkari Beldiye Başkanı Kazım Kurt, Yüksekova Beldiye Başkan Vekili Naif Öztekin, Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Hakkari, DTP Yüksekova, Şemdinli ve Derecik Beldiye Başkan adayları, DTP il ve ilçe örgütü yöneticileri, İl Genel Meclisi Başkanı Ferheng Yazgan, İl Genel Meclisi Üyesi Abidin Eniş, muhtarlar, sanatçılar ve Hakkari merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinden binlerce kişi katıldı.

BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Seçim Bürosu Açılış Töreninin açılış konuşmasını DTP Derecik Belde Başkanı Abdullah İrez yaptı. Açılışta bir konuşma yapan DTP Derecik Belediye Başkan Adayı İdris Sevim, 29 Mart seçimlerinin Kürt halkı için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Derecik'e hizmet etmek için adaylığımı koydum. Seçilmem durumunda elimden geleni yapacağım. Sistem, siyaseti ve barışı ortadan kaldırmaktadır. DTP olarak barış ve kardeşlik için mücadele ediyoruz.”dedi.

AKP'Yİ DE BÖLGEDEN SİLECEĞİZ

DTP'nin barış kardeşlik ve demokrasi savaşçısı olduğunu vurgulayan Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin ise, “ANAP, DYP gibi partiler silindi. Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Mesut Yılmaz nerede? Onların partilerini bölgeden sildik, AKP'yi de sileceğiz. AKP Kürt halkını islamiyetle kandırıyor. Toprağı, namusu ve dini için kimse Kürt halkı kadar sadık değildir. ;Bizim birliğimiz için el ele vermemiz gerekir. Herkes elini vicdanına koysun ona göre oyunu kullansın. İdris Sevim'i size hizmet için aday olarak gösterdik.”dedi.

'BARIŞ KERVANI KÜRDİSTAN SINIRINDA'

DTP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani ise barış kervanının Türkiye'nin her yer yerinde barışı haykırdığını belirterek, “Bugün ise barış kervanımız Irak Kürdistan Bölgesi sınırında, Kürt halkına, Kürt dağlarına ve bütün yoldaşlarına selam veriyor. Şimdiye kadar Derecik'e gelemedik. Bu bizim eksikliğimizdir. Ama bundan sonra Derecik bizim için çok önemli bir yerdir. Barış ve kardeşliği burada haykıracağız. 25 yıldır Derecik'ten Kürt dağlarına Türk askerleri bombalar yağdırıyor. Dünyanın hiçbir askeri gücü Kürt halkını bitirmedi, bitirmeyecektir. Bizim dinimizde zorbalık ve insan öldürmek yoktur. Ancak AKP insanlık düşmanıdır. Barış düşmanıdır. 29 Mart'ta İdris Sevim'i Derecik Belediye Başkanı olarak seçmenizi istiyorum.”şeklinde konuştu. Geylani'nin konuşması sık sık sloganlarla kesildi.

DTP İLE KÜRT MÜCADELESİNE DEVAM

DTP Yüksekova Belediye Başkan Adayı Ruken Yetişkin, TRT Şeş'in yayına girdiği günlerde Şemdinli'nin Dêrkê köyünün tarandığını belirterek, “Aynı günlerde insanlarımız coplandı, darp edildi. Dağlarımız bombalandı. AKP'ye giden her oy operasyon demek, gözyaşı demek bu yüzden Kürtler özgürleşene kadar DTP ile Kürt mücadelesine devam edeceğiz.”dedi.

ÇİYA VE ROJHELAT COŞTURDU

Yapılan konuşmaların ardından Kürt sanatçılar Koma Gulên Xerzan'dan Çiya ve İbrahim Rojhelat sahne aldı. Çiya ve Rojhelat'ın Kürtçe şarkılarıyla coşan kitle yağışlı havaya aldırmadan halay çekerek eğlendi.

Öte yandan açılış töreni esnasında sık sık kitlenin üzerinde bulunduğu caddeden askeri araçların geçmesi dikkat çekti.

Açılış Töreni müzik programının ardından son buldu.