Dere temizleme çalışmalarına öğrenciler de eşlik etti

Dere temizleme çalışmalarına öğrenciler de eşlik etti

Yüksekova Belediyesi'nin dere boyunda yaptığı temizlik çalışmasına Şemsettin Onay Anadolu Lisesi öğrencileri kendi projeleri kapsamında destek verdi.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova'da dere boyunda belediye ekipleri tarafından belli periyotlarla yapılan temizliğe, TÜBİTAK tarafından 46´ncısı düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması´nda Coğrafya dalında Van bölge birincisi olan Şemsettin Onay Anadolu Lisesi öğrencileri Medya Gürbüz ile Meral Gürbüz isimli öğrenciler de eşlik etti.

Öğrenciler Yüksekova’da yaşayan her bireyin temizlik konusunda daha duyarlı olmalarını isteyerek, "Daha yaşanır güzel bir ilçe olması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sağlıklı yaşam  insanın kendi elindedir. Temizlikte elele vererek daha sağlıklı günler için temel atılabileceğini düşünüyoruz. Bunun için duyarlı vatandaşların desteklerine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandılar.

i-1-767.jpg

Temizlik çalışmalarına öğrencileri ile birlikte katılan danışman öğretmen Kenan Canan ise yaptığı açıklamada, “Bugün belediye ile ortaklaşa yaptığımız bu çalışma Yüksekova Deresi'nin ne kadar kirli olduğuna dikkat çekmek istedik. Bu kapdamda halkımızı temiz çevre hakkında bilgilendirmeyi amaçladık. TÜBİTAK tarafından 46´ncısı düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması´nda Coğrafya dalında Van bölge birincisi olan projemiz 25-30 Mayıs 2015 tarihinde Ankara’da Türkiye finalinde yarışacaktır. Projemizin temel amacı insanların çevreye karşı daha duyarlı olmaları. Bu çevrede bizler yaşıyoruz, dolayısıyla çevreyi temiz tutmamız hepimizin temel görevidir. Bu çevre dedelerimizden miras değil emanet olarak kaldı. Çocuklarımıza da temiz bir şekilde bırakmak zorundayız. El ele verirsek herkes evinin önünü temizlerse tüm şehir tertemiz olur” dedi.

i-2-391.jpg

Derenin Devlet Su İşleri’ne ait olduğunu, ıslah ve temizliik çalışmalarında belediye temizlik işlerinin faal olarak çalıştığını belirten Yüksekova Belediyesi Temizlik İşleri sorumlusu Arif Öğmen ise “Bu konuda ilgili kurumların bir an önce dere temizliğinde çalışmalara başlaması gerektiğini söylemek istiyorum. Onun dışında özellikle çöplerini dereye gelişi güzel atan vatandaşlarımızı tekrar uyarmak ve yakaladığımız takdirde cezai işlem uygulayacağımızıda belirtmek istiyorum. Dereye atılan çöp ve atıklar konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum