Deprem sonrası dayanışma: El ele verelim

Deprem sonrası dayanışma: El ele verelim

İzmir'de meydana gelen deprem sonrası evleri yıkılan ve gidecek yeri olmayanlar için dayanışma mesajları: El ele verelim.

İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen deprem sonrası yetkililer sık sık artçı deprem uyarısında bulunarak İzmirlilere, "Evinize girmeyin" çağrısı yapıyor. Öte yandan İzmirlilerin konaklaması için İzmir'de bulunan otel işletmecisi, odalarını İzmirlilere açarak dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi. 

'EL ELE VERELİM...'

Depremin ardından birçok sosyal medya kullanıcısı dayanışma mesajları paylaştı. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Gürleyen Otel işletmecisi, "İzmir'de evleri hasar gören vatandaşlarımızı otelimizde ücretsiz konaklayabilir. ÇİĞLİ ve GÜZELBAHCEDEKİ şubelerimizde. 0535 625 55 74 BU NUMARADAN BANA ULAŞIN. ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN. KONUMA GOOGLE ULAŞABİLİRSİNİZ" dedi. Gürleyen, "Bu kötü günlerde el ele verirsek bugünleri daha çabuk atlatırız. El ele vermemiz gerekiyor" diyerek otel işletmecilerine de çağrı yaptı.

Gürleyen'in bu paylaşımının ardından birçok sosyal medya kullanıcısı, evleri yıkılan ve gidecek yeri olmayanlara, "Kapımız açık" çağrısında bulundu.

İZMİR BAROSU: ACİL HATLARIMIZA ULAŞABİLİRLER

İzmir Barosu da avukatların kalabileceği yer için açıklama yaptı: "Baro Bahçe gece boyunca açık olup ihtiyacı olan meslektaşlarımız geceyi Baro Bahçe’de geçirebilirler. Ofisi veya evi ilgili bir ihtiyacı olan meslektaşlarımız 05302555001, 05354233364 ve 05422353537 numaralı acil yardım hatlarımıza ulaşabilirler."

DİYANET: CAMİLERİMİZDE KALABİLİRLER

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da deprem nedeniyle evlerine giremeyen İzmirlilerin camilerde kalabileceğini söyledi. "İzmir’de yaşanan deprem nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlarımız, arzu etmeleri halinde din görevlilerimizin rehberliğinde uygun olan camilerimizde diledikleri kadar kalabilirler."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.