Demirtaş ilk kez hakim karşısına çıkıyor

Demirtaş ilk kez hakim karşısına çıkıyor

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Bakırköy 38’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın duruşması bugün yapılıyor.

Bugün saat 14.00’da görülecek davada, Demirtaş, 434 günlük tutukluluğunun ardından ilk kez hakim karşısına çıkacak.

CEZAEVİ YÖNETİMİ ‘SEVK YAPILACAK’ DEDİ

Mahkeme tarafından verilen ‘hazır edilme’ kararının ardından cezaevi yönetiminin Demirtaş’a duruşmaya sevk edileceği yönünde bilgilendirmede bulunduğu bildirildi.

Demirtaş’ın avukatlarından Cahit Kırkazak, “Demirtaş’ın bugün mahkemeye getirilmemesine yönelik şu ana kadar herhangi bir son dakika bilgisi yok. Görüşmelerimizde de herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadık.”

Demirtaş, bugünkü duruşmaya getirilirse tutuklandığı 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana ilk kez hakim karşısına çıkmış olacak.

YARGILAMA GEREKÇESİ ERDOĞAN’A HAKARET

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, söz konusu davada 24 Aralık 2015 tarihinde Rusya ziyareti dönüşünde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamadaki ifadelerinden dolayı ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ iddiasıyla yargılanıyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.