Demirtaş: İleride 'Bu ayaklar nerede' diye sorulmasın

Demirtaş: İleride 'Bu ayaklar nerede' diye sorulmasın

Selahattin Demirtaş, HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç'ın plakasız araçla takip edilip, gözaltına alınan HDP Parti Meclisi üyesi Yunus Durdu'nun terörist diye yaftalanmasına tepki gösterdi.

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, plakasız bir araç tarafından birkaç gündür takip edildiğini açıklayarak görüntüler paylaşmıştı. Sarısaç’ın aracının önünü kesen ve kimlik göstermeyen kişiler HDP Parti Meclisi Üyesi Yunus Durdu’yu zorla götürmüştü. Anadolu Ajansı, haberi servis ederken Yunus Durdu için terörist ifadesini kullanmıytı. HDP’nin önceki dönem  eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın twitter hesabından yaşananlara şöyle tepki gösterdi:

  • Van milletvekilimiz Sayın Murat Sarısaç’ın aracı, haydutvari bir şekilde durdurulup Parti Meclisimizin aktif çalışanı Sayın Yunus Durdu, kanuna açıkça aykırı bir uygulamayla kaçırılırcasına gözaltına alınıyor.
  • Bunu yapan kişiler plakasız bir araçla geliyor, kimlik bile göstermiyor, yüzlerini de saklıyorlar. Milletvekilimiz, bu vahim olayı videoyla teşhir edince panik başlıyor ve “yalan haber teşkilatı” devreye giriyor.
  • Tek merkezden yönetildiği açık olan bir psikolojik operasyonla, tüm yandaş medyada “HDP’li milletvekilinin aracında terörist yakalandı” deniliyor. AKP sözcüleri de aynı yalana sarılıveriyor.
  • İnsan kaçırma suçu işleyenler hakkında soruşturma yapılması gerekirken milletvekilimiz hakkında soruşturma başlatılıyor.
  • “Ne olacak canım, Türkiye’de her gün çok daha vahim şeyler olmuyor mu” diyorsunuz? Demeyin, çünkü bu tür olaylar devlet içindeki çeteleşmeyi en net şekilde görünür kılar: Emniyet ayağı, basın ayağı, yargı ayağı ve siyasi ayak.
  • İleride, “bu ayaklar nerede” şeklinde sorular sorulmasın diye hatırlatıyorum sadece. Umutla ve dirençle kalın. Herkese selamlar.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.