Demirtaş: Erdoğan bu sefer kesinlikle kaybedecek

Demirtaş: Erdoğan bu sefer kesinlikle kaybedecek

Der Spiegel'e konuşan Selahattin Demirtaş, önümüzdeki seçimlerin "diktatörlük ve demokrasi arasında bir karar" olacağını söyledi.

Almanya'nın önde gelen dergilerinden Der Spiegel, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile avukatları aracılığıyla röportaj yaptı.

Der Spiegel'den Şebnem Arsu, Maximilian Popp ve Özlem Topçu'nun 14 Mayıs seçimleriyle ilgili sorularını yanıtlayan Demirtaş'ın haberi "diktatörlük ve demokrasi arasında bir karar" başlığıyla yayınlandı.

'Diktatörlük ve demokrasi arasında bir karar'

Demirtaş'ın Türkiye'deki en önemli muhalif siyasetçilerden biri olarak tanımlayan dergi, "Demirtaş, iktidar değişikliği şansının neden şimdiye dek hiç olmadığı kadar yüksek olduğunu anlattı" diye yazdı.

Erdoğan'ın HDP'yi sistematik bir şekilde kriminalize ettiğini vurgulayan dergiye konuşan Demirtaş, "Erdoğan şimdi tekrar kazanırsa, Türkiye bir çeşit diktatörlük olacak. Bu seçim, diktatörlük ile demokrasi arasında bir karar" dedi.

'Erdoğan bu sefer kesinlikle kaybedecek'

"Erdoğan bu sefer kesinlikle kaybedecek ve siyasi kariyeri sona erecek. Buna hiç şüphem yok" diyen Demirtaş şöyle konuştu: "AKP seçmeni de Erdoğan'ın yaşlı, yorgun ve vizyonsuz olduğunu biliyor. Erdoğan kaybettiğinde, korkulacak bir şey olmadığı görecek ve rahatlayacaklar."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.