Demirtaş: Bugüne kadar ne konuşmuşsam arkasındayım

Demirtaş: Bugüne kadar ne konuşmuşsam arkasındayım

Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder’in yargılandığı dava Silivri’de görüldü.

HDP’nin bir dönem önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ile 26. dönem milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in birlikte yargılandığı davanın duruşması başladı.

Selahattin Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder'in, konuşmaları sebebiyle suçlandıkları dava Silivri Cezaevi Yerleşkesi 1 No'lu duruşma salonunda görülüyor. Duruşmaya Sırrı Süreyya Önder katılırken, Demirtaş ise Edirne Cezaevi'nden SEGBİS aracılığı ile bağlanıyor.

Duruşma salonuna SEGBİS ile bağlanan Demirtaş sözlerine, Sırrı Süreyya Önder ile avukatları ve duruşmayı takip etmek için gelenleri selamlayarak başladı. 

Demirtaş mahkeme heyetine, "Biz bu ülkenin eşit yurttaşlarıysak bizim siyasi kimliğimiz sizi ilgilendirmemeli. Savunma hakkımıza saygı duymanızı beklemek de hakkımızdır" diye seslendi.

'KAÇACAK HALİMİZ YOK'

"Mahkemede savunma yapmaktan korkacak halim yok" diyen Demirtaş, "Daha önce de söyledim, nerede ne konuşmuşsam noktasına virgülüne kadar arkasındayım. Kaçacak halimiz yok" şeklinde konuştu.

Demirtaş, kendisine 2 gün önce tebliğ edilen mütalaaya karşı son savunmasını hazırlamak için süre talep etti. Mahkeme heyeti ise bu talebi reddetti.

Duruşma avukatların savunmalarıyla devam ediyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.