Demirtaş ailesinden mesaj: Yan yana gelmek zarar vermez

Demirtaş ailesinden mesaj: Yan yana gelmek zarar vermez

HDP'nin önceki dönem eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve eşi Başak Demirtaş'tan tiyatro buluşması ile ilgili açıklama: Yan yana durmak şiddeti büyütmez, aksine her sorunun demokrasi içinde, diyalogla çözümünü kolaylaştırır.

Başak ve Selahattin Demirtaş’tan siyasetin de gündemi olan okuma tiyatrosundaki buluşmaya ilişkin açıklama geldi. Jülide Kural’ın Selahattin Demirtaş’ın Devran isimli kitabından uyarladığı okuma tiyatrosunu birlikte izleyen Başak Demirtaş, Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu, Canan Kaftancıolu, Kadir İnanır, Sırrı Süreyya Önder ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan birlikte izlemişlerdi. İktidardan ise bu buluşmaya önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla tepki gelmişti.

Bugün eşi Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret eden Başak Demirtaş, ortak mesajlarını ziyaret sonrası Twitter’da açıkladı. “Selahattin’in çok selamı var. Bu vesileyle bir de mesaj iletmek istiyoruz sizlere” diyerek başladığı mesajda Başak Demirtaş şunları yazdı:

“Yan yana gelmek, konuşmak, birlikte olmak kimseye zarar vermez. Asıl tehlikeli olan kutuplaşmaktır, kin ve nefretle hareket etmektir. Yan yana durmak şiddeti büyütmez, aksine her sorunun demokrasi içinde, diyalogla çözümünü kolaylaştırır. Burada asıl görev ve sorumluluk da siyasettedir. Bizim şiddetle aramızdaki mesafe ise bazılarının varsaydığının çok ötesindedir. Şiddete karşı olmak ahlaki ve ilkesel tutumumuzdur. Bununla birlikte, asıl önemli olan şiddeti, savaşı nihai olarak sonlandıracak çözümler üretmektir. Bir yandan “Şiddetle aranıza mesafe koyun” demek ama bir yandan da şiddet politikaları yürütmek, ahlaki ve ilkeli değildir. Oysa her türlü sorunumuzu konuşarak çözmeyi yeniden yeniden denemek zorundayız. Savaştan, şiddetten yana olmayan, demokrasi ve barış isteyen herkesle bir araya gelmeye devam edeceğiz. Son günlerde üzücü haberler okuyoruz. Türkiye’de ve Suriye’de devam eden şiddet ortamı sebebiyle ana-baba evlatları yaşamlarını yitiriyor. Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Acılarını yürekten paylaşıyoruz. Analar ve acılar arasına ayırım koymadan, acıları yarıştırmadan; herkesi barış içinde, bir arada, özgürce, eşitçe yaşayabilmek için yan yana gelmeye davet ediyoruz.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.