Demir ustası Beşir Demir teknolojiye karşı direniyor - Şırnak

Demir ustası Beşir Demir teknolojiye karşı direniyor - Şırnak

Şırnak'ta, 39 yıldır demir dövüp tarım araçları yapan Beşir Demir, gelişen teknolojiye karşı direniyor.

ŞIRNAK - 39 yıldan bu yana demir dövüp tarımsal alet araçları üreten Beşir Demir, teknolojinin hızla ilerlemesinden dolayı mesleğinin sonunun geldiğini söyledi.

8 yaşından beri demir dövdüğünü belirten Demir, işi babasından öğrendiğini kaydetti. Demir, "İş yok. Bizim köyler hep boşaldı. İş olmadığı için bizde zor durumdayız. Zaten kışın hiç iş yok ama ilkbaharın hazırlığını yapıyoruz bir müşteri çıkar diye. Kürek ve balta yapıyoruz, daha çok tarımsal araç ve gereç üretiyoruz. İşlerime imza atmadan satmıyorum. İsmim var yani, buna güveniyorum" dedi. 

demirci3.jpg


Oğullarının bu işi devam ettirmesini istediğini aktaran Demir, "Teknoloji hızla ilerliyor. Bu mesleği çocuklarıma bırakacağımı sanmıyorum. Çünkü iş yok, okusunlar daha iyi. Teknoloji de ilerledikçe işimiz ortadan kalkacak. Bu baba mesleği olduğu için ben bırakamadım" diye konuştu.

CEMAL ÜLKER / İHA 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.