DBP'den kongre hazırlıkları ile ilgili açıklama

DBP'den kongre hazırlıkları ile ilgili açıklama

Demokratik Bölgler Partisi'nden (DBP) 22 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan 4. Olağanüstü kongrenin hazırlıklarına ilişkin açıklama yapıldı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Türkiye’nin sıkıştığı bir dönemde, siyasetin, ciddi bir boşluk içinde olduğu vurgulanan DBP açıklamasında, "Demokratik Bölgeler Partisi olarak yeni bir yapılanma ile 22 Mayıs’ta yapacağımız 4. Olağanüstü değişim dönüşüm kongresi ile Türkiye siyasetinin soluk almasını sağlayamaya dönük bir kapı aralamak istiyoruz" denildi.

Parti yöneticilerine yönelik sürüdürülen tuklama ve gözaltılara rağmen parti programını dikkate alarak, çalışma ve planlamalara devam edildiğine dikkat çekilen açıklamada, günün koşullarına ve zamanın ruhuna uygun yeniden bir dönüşüm ve yapılanma ile gerçekleştirilecek kongrenin; siyasetin içine girdiği krizi aşmasına yardımcı olacağı, rafa kaldırılan demokrasinin yeniden tesisine katkı sağlayacağı ifade edildi.

Ortadoğu’da ve Türkiye’de yaşanangelişmeler ışığında siyaset alanında yeniden bir yapılanmanın zorunlu olduğu beliritilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; "22 Mayıs’ta Ankara’da yapacağımız büyük Kongremizde niteliksel dönüşümü geliştirmek için hazırlıklarımızı sürdürmekteyiz. Halkımızla bütünleşmek ve yerel dinamiklerden güç alarak yerelin kendi temsiliyetini bulabilecek bir çalışmayı önümüze koymuş bulunuyoruz.

Hazırlıklarımızı sürdürmeye çalışırken bir takım toplantılarla yerelin inisiyatif sahibi olabilmesi için 23 Nisan’da Diyarbakır’da, 25 Nisan’da Ufa’da (Antep ve Adıyaman), 28 Nisan’da Mardin, Şırnak ve 30 Nisan’da da Elazığ-Malatya-Dersim illerinde bileşenlerimiz ve halkımızla toplantılar yaptık. Bu toplantılarda büyük bir heyecan ve umudun varlığını gördük. Yine bu çerçevede büyük kongremize doğru giderken, 2 Mayıs’ta Muş-Bingöl ve Erzurum’da ve 4 Mayıs’ta da Van-Hakkâri merkezlerinde toplantılar yapacağız. Başta halkımızdan ve demokratik kitle örgütlerinden kongremizin şekillenmesinde öneri, görüş ve fikir alan Merkezi Kongre Komisyonumuz, siyasete ilgi duyan tüm kesimlere ulaşmayı hedefine koymuş bulunmaktadır. Yapacağımız 4.Olağanüstü kongrenin teknik hazırlıkları ve diğer çalışmalar son aşamaya gelmiş bulunmaktadır"

k1-088.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.