Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: İki tarafa da söylediğimiz, müzakerelere şans verilmesi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: İki tarafa da söylediğimiz, müzakerelere şans verilmesi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İki tarafa da söylediğimiz, müzakerelere şans verilmesi. Odaklandığımız yer bu saldıların bir an önce durması ve masadan ateşkes çıkması" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Rusya'nın gerçekçi olmayan talepleri nedeniyle Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakerelerin yarın devam etmeyebileceğini' söyledi. Tarafların yarın yeniden biraraya geleceği açıklanmışken, Kalın "Yarın büyük ihtimalle toplanamayacaklar. Teknik şeyler var aralarında görüştükleri. Büyük ihtimalle bir iki gün ertelenebilir. Müzakere heyetleriyle temas halindeyiz" dedi.

CNN Türk'e konuşan Kalın, "Rusya'nın gerçekçi olmayan talepleri var. Kırım'ın tanınması gibi, Ukrayna'nın silahsızlandırılması gibi..." ifadelerini kullanarak "Bizim açımızdan bakıldığında da bunlar kabul edilebilir talepler değil" diye konuştu. Kalın, "Odaklandığımız yer bu savaşın sona ermesi. Müzakere masasından ateşkes kararı çıkması, bir insani koridor oluşturulması" ifadelerini kullandı.

"Daha fazla insanın ölmesinden endişe duyuyoruz. Rusya tarafına gerekli telkinlerde bulunuyoruz. Rusya tarafında daha büyük bir sorumluluk var" diyen Kalın, şöyle devam etti: "Karamsar olmak istemiyorum ama gördüğüm tablo iç açıcı değil. Özellikle yaşanan son gelişmeler ile beraber pek umut verici bir durum yok."

Kalın, "Putin'in asıl amacı Ukrayna değil. Batı'yla daha büyük bir pazarlık yapmak istiyor. Ukrayna üzerinden elini yükseltmeye çalışıyor" diye konuştu. "Bir ülkenin işgal edilmesi haklı ve meşru değil. Biz burada Rusya ile köprüleri atmadan, Ukrayna'ya da destek olarak ve Batı'yla iletişim sürdürerek devam ediyoruz" ifadelerini kullanan Kalın, "Önümüzdeki on yıllarda bu konular bizi meşgul etmeye devam edecek" dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.